Χρήστος Στυλιανίδης: «Δεσμευόμαστε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής»

Με διαδικτυακό διάλογο ξεκίνησε τις εργασίες του το 10ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης – Regional Growth Conference

Η Ελλάδα δεσμεύεται να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για ένα πιο πράσινο μέλλον επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στο πλαίσιο του διαδικτυακού διαλόγου.

propoli

«Δεσμευόμαστε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Αναφέρθηκε ακόμη στους τρεις πυλώνες, που βασίζεται το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, την πρόληψη, την ετοιμότητα και την ανθεκτικότητα, ώστε να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα και η προσαρμοστικότητα της χώρας στην κλιματική κρίση μέσα από μία ολιστική προσέγγιση.

«Η κλιματική κρίση είναι μια σύνθετη, πολυδιάστατη πρόκληση. Μια πρόκληση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί από μια χώρα μόνη της ή από έναν μεμονωμένο οργανισμό. Για να πετύχουμε τις προσπάθειές μας, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να δράσουμε μαζί. Η συλλογική δράση είναι η ουσία», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι «η συνεργασία είναι το κλειδί, σε διεθνές, εθνικό, τοπικό επίπεδο», αλλά και η συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και με εθελοντές, καθώς και η συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα».

«Συνεργαζόμαστε στενά με την κοινωνία των πολιτών και με τις εθνικές και διεθνείς επιστημονικές κοινότητες. Να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα στην πρόληψη, την προετοιμασία και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι θα συνεργαστούν στενά με το Παγκόσμιο Δίκτυο Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDSN) με στόχο να μειωθεί ο αντίκτυπος της κλιματικής κρίσης. «Είμαστε μαζί στο ίδιο καράβι. Και μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο: να μειώσουμε τον αντίκτυπο της κλιματικής κρίσης παγκοσμίως, περιφερειακά και στη χώρα μας», κατέληξε.

Δείτε επίσης: Ημερίδα για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού από τη Μαρία Σπυράκη με τη συμμετοχή μαθητών

Loading