Η Άννα Διαμαντοπούλου καταγγέλλει την κυβερνητική διαχείριση της τραγωδίας στα Τέμπη, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες της ΝΔ. Η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Άννα Διαμαντοπούλου, επιτέθηκε σφοδρά στην κυβέρνηση για την αποτυχημένη διαχείριση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, σε δήλωσή της στο MEGA, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος από τον καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καρώνη. Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να προσπαθεί η ΝΔ να επιτίθεται αντί να αναλαμβάνει την ευθύνη για τα γεγονότα που συνέβησαν.
Αναφερόμενη στην Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ, έκανε μια επικριτική παρατήρηση για τη μεθοδολογία τους, υπογραμμίζοντας ότι οι ανακοινώσεις τους δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Η ουσία της παρέμβασης της ήταν ότι η κυβέρνηση πρέπει να βγει από την άμυνα και να αναγνωρίσει τα λάθη της, καθώς η ιστορία έχει αποδείξει την έλλειψη προληπτικών μέτρων.
Η Διαμαντοπούλου τόνισε ότι, αντί να προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στην αντιπολίτευση, η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Σχολίασε επίσης τις επενδύσεις που είχαν υποσχεθεί οι κυβερνητικές αρχές για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και πώς αυτές μειώθηκαν σταδιακά, καταλήγοντας σε έναν παραπλανητικό λόγο από πλευράς ΝΔ σχετικά με το πώς διαχειρίζονται την κρίση.
Για την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής, υπογράμμισε ότι θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για διαφάνεια και υπευθυνότητα. Σχολίασε επίσης την κατάσταση στα πανεπιστήμια, επισημαίνοντας ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και προκλήσεις του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.
Πηγή περιεχομένου: in.gr