Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός από την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
«Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα είναι να μην απορεί με την οργή των πολιτών, αφού ακόμα και τώρα συνεχίζει να κοροϊδεύει την κοινωνία», δηλώνει χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «ανακοίνωσε data και ψίχουλα και έβαλε τα Μέσα να μιλούν για παροχές 4 δισ. ευρώ, συνυπολογίζοντας και ξαναμετρώντας ως “ελαφρύνσεις” τις ήδη υπάρχουσες και ανεπαρκείς ενισχύσεις λόγω covid».
Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «αντί να μετατρέψει σε μη επιστρεπτέα το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής, που οι πολίτες θα κληθούν να επιστρέψουν στο Δημόσιο, ενώ άμεσα ξεκινάει μία φοροκαταιγίδα υποχρεώσεων, έφτασε στο σημείο όχι απλώς να επιμείνει στη μερική μείωσή της αλλά και να συνυπολογίσει αυτή την ήδη εξαγγελθείσα μερική μείωση ως νέα παροχή».
Η τομεαάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προσθέτει πως το ίδιο έκανε ο πρωθυπουργός με την εισφορά αλληλεγγύης «εξαιρώντας για μία ακόμη φορά δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους», και, αφέτερου, με τις μειώσεις φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και εισφορών «που τις επανέλαβε και τις πρόσθεσε ξανά ως νέα μέτρα».
Ακόμη αναφέρει πως «ενώ τόσο καιρό διέρρεε πως θα προβλέψει μείωση του φόρου επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου, δεν είπε κουβέντα», προσθέτοντας ότι επίσης «δεν είπε κουβέντα για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε αποκλιμακωθούν οι τιμές και από τους ιδιώτες παρόχους».
«Κοροϊδεύει πως με 150 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν οι αυξήσεις ως και 50% στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος», αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου και σχολιάζει πως «αν αφαιρέσει κανείς τα ανεπαρκή μέτρα που ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει εδώ και δύο περίπου χρόνια, μένουν data και συμπάθεια για την ελληνική κοινωνία».
- Άρτα: Νήπιο βρέθηκε μόνο του σε πεζοδρόμιο – Συνελήφθησαν παππούς και πατέρας
- Αιθαλομίχλη στα Ιωάννινα: πρωτοβουλία Μπέγκα για ευρεία σύσκεψη φορέων
- Τέλος η μάχη: η Σβιόντεκ έχασε την τελευταία ευκαιρία πρόκρισης στα WTA Finals μετά την απόσυρσή της από το Ningbo Open
- Στόχος κυβερνοεπίθεσης η AfD: Διέρρευσαν 421.000 email μελών της
- Σοκ στην Αυστραλία: Διώξεις στον 43χρονο για την επίθεση με αυτοκίνητο στη βουλευτή Έλεν Χέινς
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

