Έφη Αχτσιόγλου: Η προστασία της πρώτης κατοικίας θεμέλιο κυβερνητικής συνεργασίας

«Θεμέλιο της κυβερνητικής συνεργασίας», χαρακτήρισε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης, η τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου.

«Στην κοινωνία υπάρχει έντονη οργή απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και ένα έντονο αίσθημα αδικίας. Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών πιέζεται οικονομικά από την ακρίβεια και τον ΦΠΑ που σαρώνει τα εισοδήματά τους, κάποια ολιγοπωλιακά συμφέροντα, μία επιχειρηματική ελίτ, σωρεύει υπερκέρδη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον τ/σ ”Σκάι”.

propoli

Προσέθεσε ότι «έχει ενταθεί το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών σε πολλά μέτωπα, όχι μόνο απέναντι στην εγκληματικότητα». «Ανασφάλεια είναι και το να μην μπορούν οι πολίτες να πληρώσουν το ενοίκιο και το ρεύμα τους. Να μην μπορούν να πάνε τα παιδιά τους σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, να μην μπορούν να τα σπουδάσουν. Να χάνουν τις πρώτες κατοικίες τους τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, γιατί η ΝΔ το μόνο που έχει να πει για τα χρέη των πολιτών είναι οι πλειστηριασμοί» ανέφερε.

Σημείωσε, ακόμα, ότι «η ΝΔ κλείνει 4 χρόνια κυβέρνηση, αυτά που είχε να δείξει τα έδειξε. Το να έρχεται στο παρά ένα και να κάνει ρυθμίσεις, οι οποίες υποτίθεται ότι θα διευκολύνουν τον κόσμο, είναι μία απρόσφορη απόπειρα εξαγοράς ψήφων, δεν είναι σοβαρή πολιτική και δεν μπορεί να εξαπατήσει τους πολίτες με τέτοιες πράξεις».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τόνισε ότι «είναι ένα εργαλείο, όμως όσο πλησιάζουμε προς τη λαϊκή ετυμηγορία αρχίζει και φθίνει η αξία της ανάλυσης επί των δημοσκοπήσεων και έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία να συζητάμε επί των προγραμματικών θέσεων των κομμάτων και των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών. Παραδοσιακά στις δημοσκοπήσεις υποτιμάται η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ».

Επισήμανε, τέλος, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιδιώκει μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας στον τόπο επί προγραμματικών πολιτικών θέσεων. Μία εξ αυτών των βασικών θέσεων παρουσιάσαμε χθες σε ό,τι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη θεωρούμε θεμέλιο συμφωνίας με τις προοδευτικές δυνάμεις».

Δείτε επίσης: Έφη Αχτσιόγλου: «Απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών» από κυβέρνηση και τράπεζες

Loading