Έκπληκτοι παρακολουθούν οι εκπρόσωποι ΥΠΕΞ, την προσπάθεια της Τουρκίας για δημιουργία θέματος ειδικά λίγα 24ωρα μετά την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.
Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για «καταστροφή» οθωμανικού κοιμητηρίου στον Πετεινό Αβδήρων κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου.
«Προκαλεί έκπληξη η προσπάθεια δημιουργίας θέματος όταν δεν υπάρχει, αφού και οι αρμόδιες ελληνικές αρχές κινήθηκαν αστραπιαία, και η τουρκική πλευρά αναγνώρισε την υπεύθυνη στάση των αρμόδιων κρατικών φορέων της χώρας μας, οι οποίοι με δηλώσεις, αλλά και πράξεις επί του πεδίου, απέδειξαν τον σεβασμό μας στην προστασία του συνόλου των μνημείων της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς στην επικράτειά μας», ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου.
Δείτε επίσης: ΕΛΑΣ: Η αστραπιαία μεταφορά βρέφους σε νοσοκομείο – Σώθηκε από βέβαιο πνιγμό
- Ενίσχυση του ΠΑΟΚ: Νέα στελέχη στο τμήμα scouting
- Σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια: 20 δονήσεις σε 90 λεπτά και πιθανές νέες 5 Ρίχτερ
- Ενίσχυση του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ με νέα στελέχη
- Πυρκαγιά στα Αμπελάκια Σαλαμίνας: Υπό έλεγχο η κατάσταση
- Δυναμική ανάλυση από τον Ε. Λέκκα για τις σεισμικές δονήσεις στην Εύβοια: Μικρός ο κίνδυνος μεγάλου σεισμού
![]()

