Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέπτεται την Πάτρα για να στηρίξει την κοινωνία μετά τις πυρκαγιές. Την Πάτρα επισκέπτεται σήμερα, Τρίτη 19 Αυγούστου, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται με σκοπό την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας που έχει πληγεί από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Ο κ. Κασσελάκης είχε επισκεφθεί την Πάτρα και νωρίτερα, και αυτή τη φορά θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της κοινωνίας.
Συγκεκριμένα, στις 12:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Θεόδωρο Λουλούδη, και θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο. Στις 13:15 είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γιώργο Παππά, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στην άμεση κινητοποίηση του Κινήματος Δημοκρατίας για τη στήριξη των πολιτών και των θεσμών που δοκιμάζονται από τις καταστροφές.
Κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στην Πάτρα, ο κ. Κασσελάκης επισήμανε ότι «τοποθετούνται άτομα άσχετα με την πολιτική προστασία σε κρίσιμες θέσεις» και υπογράμμισε την ανάγκη ριζικών αλλαγών στην κρατική μηχανή. Όπως τόνισε, δεν αρκούν οι προσπάθειες των πολιτών και η αλληλεγγύη τους. Η κρατική μηχανή χρειάζεται εκσυγχρονισμό, καθώς ο εξοπλισμός και οι υποδομές παραμένουν ελλιπείς.
«Η ανάγκη για μια μεγάλη αλλαγή είναι επιτακτική. Οι πολίτες δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν μόνοι τους τέτοιες κρίσεις», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, συναντήθηκε επίσης με πυροσβέστες που επιχειρούν στην πρώτη γραμμή, τους συνεχάρη για τον αγώνα τους και συζήτησε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τις συνθήκες εργασίας τους.
Πηγή περιεχομένου: in.gr