Επίθεση Τσίπρα σε Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Το Μαξίμου χορηγός της Πλεύσης Ελευθερίας» (vid)

Επίθεση στην Πλεύση Ελευθερίας και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο kontra.

Για παράτυπη συμμετοχή της Πλεύσης Ελευθερίας στις εκλογές του Μαΐου έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε ότι το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου «προωθήθηκε με την ευγενική χορηγία του Μεγάρου Μαξίμου».

propoli

«Προωθήθηκε με την ευγενική χορηγία του Μεγάρου Μαξίμου. Υπήρξαν άλλα κόμματα τα οποία ήταν στη Βουλή, και δεν είχαν τη μιντιακή στήριξη που είχε αυτό το κόμμα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο και για «παρατυπίες» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Πλεύσης. «Κάποια άλλα, όμως, τα οποία εκτιμούσαν από το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν παίρνουν ψήφους από τη δική τους δεξαμενή, αλλά από τη δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ, προωθήθηκαν σκανδαλωδώς. Εγώ διάβασα μια σειρά από δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η Πλεύση Ελευθερίας, είχε σοβαρότατες παρατυπίες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Όλα τα κόμματα ήταν και είναι υποχρεωμένα να έχουν τρεις ομογενείς στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλιώς είναι άκυρα, και δεν είχε στην προηγούμενη εκλογική περίοδο, έβαλε τώρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι αυτό το οποίο «έχει αξία» ενόψει της κάλπης της Κυριακής 25 Ιουνίου είναι «να παλέψουμε τούτη την ώρα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ψήφο την ψήφο, άνθρωπο τον άνθρωπο, με στόχο να ανατρέψουμε αυτό το αποτέλεσμα συνολικά». Διότι, όπως είπε, είναι μια νέα εκλογική αναμέτρηση, γίνεται μ’ ένα νέο εκλογικό σύστημα «και άρα εμείς δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας, μέχρι την τελευταία στιγμή, να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα».

Αναφορικά με τις αλλαγές που έγιναν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα πήραμε το μήνυμα της κάλπης. Και εφόσον πήραμε το μήνυμα της κάλπης, έπρεπε πρωτίστως να σταθούμε όρθιοι και να δώσουμε τη μάχη, δεν είχαμε πάρα πολύ χρόνο να κάνουμε αναλύσεις. Κάναμε μια Κεντρική Επιτροπή, είχαμε μια πρώτη προσέγγιση για τα αίτια, αλλά πήραμε το μήνυμα και προχωρήσαμε σε αλλαγές, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό το μήνυμα που έστειλε η ελληνική κοινωνία.

»Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι εδώ είμαστε τρεις μέρες πριν τις εκλογές. Η μάχη κορυφώνεται αυτές τις τρεις μέρες, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο και Κυριακή, τέσσερις μέρες, γιατί μέχρι το τελευταίο λεπτό θα παλέψουμε. Και από εκεί και μετά, αυτό που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός θα το αξιολογήσουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά. Αλλά, ναι, ήταν μήνυμα της κάλπης αυτό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε και πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές που έχουν να κάνουν όχι τόσο, κατά την άποψή μου, στο ποιες είναι οι θέσεις του και το τι λέει, αλλά στο πώς το επικοινωνεί με τους πολίτες. Θέλει κατά τη γνώμη μου να προχωρήσουμε μπροστά, με ενότητα αλλά και με ένα σχέδιο σημαντικών αλλαγών, που θα διαμορφώσει μια νέου τύπου επικοινωνία με τον πολίτη. Διότι δεν μπορείς να πορεύεσαι χωρίς να μην παίρνεις το μήνυμα από την κοινωνία, πρέπει να παίρνεις τα μηνύματα από την κοινωνία.

»Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι το κρίσιμο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε ήταν ένα κόμμα που άλλαζε εν κινήσει και αλλάζει εν κινήσει. Είναι ένα κόμμα το οποίο προσαρμόζεται στις συνθήκες, αλλά κι ένα κόμμα που δεν σταματάει να δίνει τη μάχη για να υπερασπίζεται τις αξίες του και τους ανθρώπους που θέλει να εκπροσωπήσει. Θέλει να εκπροσωπήσει και εκπροσωπεί την κοινωνική πλειοψηφία όπως λέμε εμείς, δηλαδή τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι ζουν από τον κόπο τους και όχι από τον κόπο των άλλων, τους ανθρώπους της δημιουργίας, τους νέους ανθρώπους, ανθρώπους που δεν έχουν φωνή. Διότι εμείς έχουμε στο DNA μας την έννοια της δικαιοσύνης».

Δήλωσε «μάχιμος» για την επόμενη ημέρα των εκλογών

Σε ερώτηση εάν έχει πάρει την απόφαση ότι θα ηγηθεί του κόμματος και την επόμενη μέρα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Στην πολιτική μου διαδρομή ούτε μια φορά δεν λιποτάκτησα σε πολύ δύσκολες στιγμές και δεν φυγομάχησα. Σας θυμίσω το 2015 κάποιοι πολιτικοί μου αντίπαλοι έλεγαν ότι θα φύγω με ελικόπτερο. Εγώ όχι μόνο δεν έφυγα με ελικόπτερο, αλλά έμεινα και έδωσα τη μάχη. Κανένας άλλος πρωθυπουργός δεν έδωσε τέτοια μάχη. Όλοι οι προκάτοχοί μου εγκατέλειψαν. Έδωσα τη μάχη, έμεινα όρθιος, ξέρω να δίνω τη μάχη στα δύσκολα. Έχω πει και σε άλλες συνεντεύξεις μου ότι αισθάνομαι ότι το χρέος μου απέναντι στη χώρα το έχω πράξει και με το παραπάνω, όταν με καλούσε η ιστορία να το πράξω. Όμως το χρέος μου δεν είναι μόνο απέναντι στη χώρα, είναι και απέναντι στην Παράταξη που εκπροσωπώ. Άρα, χωρίς να αισθάνομαι ότι η ιστορία μου χρωστάει, θα είμαι την επόμενη μέρα μάχιμος για να δημιουργήσω μέσα από τη συμβολή μου τις προϋποθέσεις σύντομα η προοδευτική Παράταξη του τόπου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που είναι και θα παραμείνει ο κορμός της. Διότι είναι το μόνο κόμμα εξουσίας στον προοδευτικό χώρο.

»Από την άλλη είναι το ΚΚΕ, που είναι κόμμα διαμαρτυρίας και δεν θέλει να συμμετάσχει σε κανένα κυβερνητικό σχήμα και δεν το νοιάζει πώς θα ζουν οι εργαζόμενοι την επόμενη μέρα αρκεί να κρατάει τα λάβαρα του ψηλά. Και από την άλλη είναι ένα ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι συμπλήρωμα, από το 2012, στα σχέδια του πολιτικού αντιπάλου, της Δεξιάς, κυβερνητικό συμπλήρωμα. Και δεν θα γίνει κόμμα εξουσίας όσο παραμένει ανοιχτό και κρατάει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ή ταύτισης με τη Νέα Δημοκρατία. Για παράδειγμα, βγήκε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του και είπε ότι “ενδόμυχα, ο κ. Ανδρουλάκης ένα πράγμα ήθελε: την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας”. Και έχει δίκιο ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό ήθελε. Όταν του δίναμε το χέρι της συνεργασίας και το αρνιόταν στην περίοδο της απλής αναλογικής. Ή όταν σήμερα θέτει ως κορυφαίο στόχο τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία για την αναθεώρηση του άρθρου 16. Είπε ο Γεωργιάδης ότι θέλει 180, εάν δεν βγουν οι 180 για να πάει μόνος του στην αναθεώρηση του Συντάγματος, λέει ο κ. Ανδρουλάκης εγώ εδώ είμαι.

»Εμείς θα είμαστε απέναντι στη Δεξιά και απέναντι στις πολιτικές της. Και θα είμαστε εδώ, ώστε σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να γίνει κυβέρνηση του τόπου. Γιατί απέναντι στη Δεξιά, πάντοτε πρέπει να υπάρχει ένα αντίπαλο δέος, που να δίνει μια άλλη προοπτική για τον τόπο. Και η προοδευτική Παράταξη θα κυβερνήσει τη χώρα σύντομα. Θα συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια. Δεν με αφορά προσωπικά αυτό, είναι ένας στόχος που τον έχουμε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τον έχουμε και όλοι οι σοβαροί προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες που δεν τους ενδιαφέρει κάτι προσωπικά, τους ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας. Άρα, αυτές τις προϋποθέσεις και αυτές τις διεργασίες θα κοιτάξουμε πρώτα απ’ όλα στη μάχη μέχρι την Κυριακή, γιατί την Κυριακή πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει όσο περισσότερο ενισχυμένος είναι δυνατό να βγει.

»Πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να ανατρέψουμε αυτό το δυσμενές αποτέλεσμα της 21ης του Μάη. Είναι μια άλλη εκλογική αναμέτρηση. Τίποτα δεν έχει τελειώσει πριν κριθεί οριστικά από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Αλλά το είπα σε πολλές μου ομιλίες και το επαναλαμβάνω: θα πάμε μαζί μέχρι την κάλπη να δώσουμε τη μάχη και θα είμαστε μαζί και την επόμενη των εκλογών, στις μάχες που έρχονται».

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: Μόνο με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτραπεί η ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής

Loading