Ι. Βουλγαράκος στο Politic.gr: “49.000 έργα εφόσον η Ελλήνων Συνέλευσις έρθει στη διακυβέρνηση της χώρας”

Ξεκάθαρες θέσεις σχετικά με πολλά μείζονα ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια παίρνει ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ελλήνων Συνέλευσης, Ιωάννης Βουλγαράκος, σε μεγάλη συνέντευξη που παραχωρεί στο Politic.gr.

Ο κ. Βουλγαράκος αναλύει τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, παρουσιάζει τις εξαγγελίες του κόμματός του σε περίπτωση που πάρει τη διακυβέρνηση της χώρας και απαντά στους επικριτές που κάνουν λόγο για εύκολες υποσχέσεις.

propoli

Αναλυτικά η συνέντευξη:

– Ποιες πολιτικές της παρούσας και της προηγούμενης κυβέρνησης θεωρείτε ότι συνετέλεσαν στην περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού;

Ι.Β.: Ξεκάθαρα όλες οι πολιτικές των τελευταίων 10 με 12 ετών κινούνται στο πλαίσιο της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού μέσω της υπερφορολόγησης Η υπερφορολόγηση σε συνάρτηση με τις ασφαλιστικές εισφορές μαζί με την οικονομική κρίση και την ύφεση που την συνοδεύει οδηγούν καθημερινά μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο κατά συνέπεια ολόκληρα νοικοκυριά να βιώνουν οικονομικό μαρασμό.

Την κατάσταση δυσχεραίνουν όλα τα τραπεζικά ιδρύματα που δρουν στην Ελλάς, τα οποία τα έχουμε ανακεφαλοποιήσει και στηρίξει με δημόσιο χρήμα, χωρίς καμία ανταπόδοση, αυξάνοντας έτσι το δημόσιο χρέος, που στον βωμό του θυσιάζεται ο Έλληνας πολίτης.

– Αν η Ελλήνων Συνέλευσις ερχόταν αύριο στην εξουσία, ποια θα ήταν τα πρώτα μέτρα που θα έπαιρνε, ώστε να ανορθώσει την πραγματική οικονομία;

Ι.Β.: Οικονομία σημαίνει νέμομαι τον οίκο δηλαδή διαχειρίζομαι την οικία μου. Πως μπορούμε να μιλήσουμε για πραγματική οικονομία όταν έχουμε παραδώσει τα πάντα στους δανειστές για 99 χρόνια και όταν από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μια ιδιωτική τράπεζα εκδίδει το υποτιθέμενο εθνικό μας νόμισμα και μας το δανείζει με τόκο;

Στον άξονα της πραγματικής οικονομίας θα δημιουργήσουμε ένα ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με εγγύηση κεφαλαίων άνω των 8 τρις. Επίσης όπως αναγράφεται και στις προγραμματικές δηλώσεις του φορέα Ελλήνων Συνέλευσις, οι οποίες έχουν κατατεθεί στον Άρειο Πάγο και αυτό σημαίνει ότι ο φορέας και όλοι οι βουλευτές δεσμευόμαστε για την πραγματοποίηση αυτών, θα συσταθούν ειδικές επιτροπές έρευνας και ελέγχου με σκοπό να γίνει ένας οικονομικός έλεγχος για το δημόσιο χρέος, για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, για τη δημόσια περιουσία, για τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία, για τα τραπεζικά ιδρύματα, για τη λειτουργία ταμείων και φορέων που διαχειρίστηκαν ελληνική δημόσια περιουσία (Τ.Χ.Σ. ΤΑΙΠΕΔ κ.α.), νομαρχίες δήμους κ.λ.π.

Παράλληλα σύμφωνα με το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΑΣ των 2,3 τρις ευρώ τα οποία έχει εγγυηθεί ο Αρτέμης Σώρρας θα ληφθούν κεφάλαια από τα παράγωγα του πλούτου των Ελληνικών Κληρονομικών Ταμείων Διεθνούς Εξασφάλισης για να ξεκινήσει κάθετη ανάπτυξη με έργα κοινωφελή και ανταποδοτικά μαζί με εξαγορά των κόκκινων δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

– Για παράδειγμα, σε διακαναλική συνέντευξη τον Ιούνιο του 2019 η Ελλήνων Συνέλευσις δεσμεύτηκε για την παροχή 20.000 ευρώ σε κάθε Έλληνα, σε κάθε ΑΦΜ, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η δέσμευση αυτή παραμένει ενεργή;

Ι.Β.: Η δέσμευση αυτή δεν ειπώθηκε απλά στην διακαναλική συνέντευξη αλλά είναι αποτυπωμένη στις προγραμματικές δηλώσεις. Για τη μεταβατική περίοδο ευθύς μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την Ελληνων Συνέλευσις θα γίνει άμεση εκταμίευση και θα δοθεί σε κάθε Έλληνα/δα πολίτη που είναι καταγεγραμμένος/η στους εκλογικούς καταλόγους το ποσόν των 20.000 ευρώ ως άμεση ανακούφιση και στήριξη μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα που έχουν προγραμματισθεί ύψους 2,3 τρις ευρώ.

– Ποια θεωρείτε ως σωστά σημεία του νέου πτωχευτικού νόμου και – αντίθετα – σε ποια σημεία του πιστεύετε ότι συντελούνται αδικίες;

Ι.Β.: Πως μπορεί μία πτώχευση να βοηθάει και να είναι προς το δίκαιο του Έλληνα πολίτη; Καταρχήν για πρώτη φορά καθιερώνεται η πτώχευση φυσικού προσώπου όπως ενός μισθωτού, συνταξιούχου αγρότη κ.λ.π. Μελετώντας το συγκεκριμένο νόμο (Νόμος 4738/2020 ΦΕΚ 207) καταλαβαίνουμε ότι καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας όπως και το ακατάσχετο των 1.200 € των τραπεζικών λογαριασμών.

Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ παρουσιάζουν αυτόν τον νόμο ως δεύτερη ευκαιρία. Αυτό δεν ισχύει γιατί ο πολίτης μπορεί να καταθέσει μια αίτηση ρύθμισης σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα για το ποσό που οφείλει σε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα) και αυτή η αίτηση να απορριφθεί μονομερώς ή να μην λάβει καν απάντηση και η τράπεζα να αιτηθεί στο αρμόδιο δικαστήριο την πτώχευση του συγκεκριμένου πολίτη. Ο πολίτης θα ενημερωθεί για όλα αυτά έως και 15 μέρες πριν την εκδίκαση. Άρα σε κανένα σημείο δεν ωφελεί τους Έλληνες πολίτες αντιθέτως στοχεύει στην αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας.

– Θεωρείτε ότι τα ζητήματα της οικονομίας παίζουν κομβικό ρόλο στην τελική επιλογή ενός ψηφοφόρου στην κάλπη;

Ι.Β.: Στη σημερινή κατάσταση όπου το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων βιώνει μια τεράστια φτωχοποίηση, όταν 1 στους 3 Έλληνες δεν μπορεί να πληρώσει τους βασικούς λογαριασμούς όπως ενέργεια και ύδρευση, ο οικονομικός παράγοντας πλέον είναι ο πιο σημαντικός λόγος επιλογής ψηφοφόρου. Οι Έλληνες έχουν χορτάσει ψεύτικες υποσχέσεις από όλα τα κόμματα και τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να διαχειριστούμε πλούτο αποδεδειγμένο και όχι ένα χρέος αναπόδεικτο.

– Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι θα φαινόσασταν χρήσιμος στους Έλληνες πολίτες, σε περίπτωση που σας “έστελναν” στο Κοινοβούλιο;

Ι.Β.: Μέχρι σήμερα όλοι οι βουλευτές λειτουργούν ξεκάθαρα ιδιοτελώς κοιτάζοντας μόνο το προσωπικό συμφέρον και τα παραδείγματα είναι άπειρα. Οι υποψήφιοι βουλευτές της Ελλήνων Συνέλευσις θα δράσουμε μόνο με ανιδιοτέλεια, άλλωστε ο πολυετής αγώνας μας το αποδεικνύει αυτό. Θα ενεργήσουμε ως εκπρόσωποι των πολιτών, εκτελώντας τις αποφάσεις τους και όχι ως αντιπρόσωποι όπου πολλές φορές διαπιστώνουμε ενέργειες εναντίον του προσώπου δηλαδή του Έλληνα πολίτη και ψηφοφόρου.

– Αρκετοί επικριτές του πολιτικού σας φορέα κάνουν λόγο για ανέφικτους στόχους και εύκολες υποσχέσεις. Τι έχετε να τους απαντήσετε;

Ι.Β.: Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ τίποτα. Αντίθετα μιλάμε με πράξεις και γεγονότα. Ο πλούτος είναι πιστοποιημένος, συνοδεύεται με όλα τα απαραίτητα έγγραφα διεθνών και εγχώριων θεσμών και ένα μεγάλο μέρος αυτού βρίσκεται ήδη κατατεθειμένος σε λογαριασμούς τραπεζών της Ελλάδος και του εξωτερικού για άμεση εκταμίευση και χρήση.

Το σχέδιο για την επομένη μέρα με διακυβέρνηση Ελλήνων Συνέλευσις  είναι αποτυπωμένο και περιλαμβάνει μελέτες για 49.000 έργα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Όλα είναι έτοιμα και το μόνο που απομένει είναι η ένωση όλων των Ελλήνων στον δικό του φορέα εκπροσώπησης του έθνους των Ελλήνων.

– Θα διεκδικήσετε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Θεσσαλονίκης. Ποια θεωρείτε ως τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συμπρωτεύουσα;

Ι.Β.: Η πόλη της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα που βλέπουμε και βιώνουμε όλοι μας. Σύμφωνα με το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΑΣ για την Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με πληθυσμό περίπου 300.000 πολίτες είναι ήδη δεσμευμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος 45.000.000.000 έτοιμα προς χρήση, οπότε καλούμε όλους τους κατοίκους να καταθέσουν τις προτάσεις τους για έργα που κρίνουν απαραίτητα στην περιοχή τους. Στην ουσία να μετέχουν κρίσεως και αρχής για το δικό τους όφελος.

Όμως επειδή οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια, έχουν αφήσει τα προβλήματα να διογκωθούν σε όλη την επικράτεια. Είναι πλέον αναγκαίο η λύση να δοθεί συνολικά για όλη την Ελλάς και όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο. Ο πολιτικός φορέας Ελλήνων Συνέλευσις διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να επαναφέρει την Ελλάδα στην θέση που της αρμόζει.

Δείτε επίσης: Τζίντζιος στο Politic.gr: «Η Ελλήνων Συνέλευσις παλεύει για την απελευθέρωση του γένους από το τραπεζικοκομματικό καθεστώς»

Loading