Η βουλή ετοιμάζεται για την προανακριτική επιτροπή: Κάλπες, ψηφοδέλτια και μαραθώνια συνεδρίαση

Η βουλή ετοιμάζεται για την προανακριτική επιτροπή: Κάλπες, ψηφοδέλτια και μαραθώνια συνεδρίαση

Η Βουλή προετοιμάζεται για τη σημαντική ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή, με 14 κάλπες και ειδικές διαδικασίες. Η Βουλή κινείται με ταχύτητα για να ολοκληρώσει τις προετοιμασίες ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια σχετικά με την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής. Οι υπάλληλοι μεταφέρουν τις κάλπες στην αίθουσα της Ολομέλειας, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κρίσιμη ψηφοφορία.

Οι 14 κάλπες, που αφορούν στα εγκαλούμενα πρόσωπα, τοποθετούνται περιμετρικά της αίθουσας, ξεκινώντας από τα υπουργικά έδρανα και φτάνοντας μέχρι τα έδρανα των κυβερνητικών αξιωματούχων. Για τη σωστή διάταξή τους, έχουν μεταφερθεί μεγάλα τραπέζια από άλλους χώρους του Κοινοβουλίου, διασφαλίζοντας ότι οι βουλευτές θα μπορούν να ψηφίσουν άνετα.

Η διαδικασία ψήφου αναμένεται να είναι χρονοβόρα, καθώς η ψηφοφορία θα διαρκέσει περισσότερες από 2,5 ώρες, ενώ η καταμέτρηση θα απαιτήσει τουλάχιστον 2 επιπλέον ώρες. Η συζήτηση θα ξεκινήσει το πρωί στις 9 και αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 9 το βράδυ, με την ανακοίνωση του αποτελέσματος να είναι πιθανό να γίνει τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play