Ισαακίδης Κωνσταντίνος στην Politic.gr: «Πάγια θέση της Ελλήνων Συνέλευσις είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο»

Τις δικές του θέσεις για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, και κυρίως της Εθνικής Άμυνας της χώρας, παρέθεσε στην Politic.gr ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Ισαακίδης Κωνσταντίνος, με το κόμμα “Ελλήνων Συνέλευσις”

Ο κ. Ισαακίδης έθεσε τις θέσεις του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» αναφορικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αλλά μίλησε και για την πόλη του, τη Θεσσαλονίκη.

Είστε ικανοποιημένος από τη στάση που κρατά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έναντι της Τουρκίας;

propoli

Ας δούμε την Τουρκία και τι αντιμετωπίζουμε τουλάχιστον τα τελευταίαδέκα χρόνια των μνημονίων και τον ένα χρόνο με την αντιμετώπιση μιας πανδημίας,όπως λέγεται.
Ένας γείτονας θεωρητικά σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ που συνεχώς προκαλεί και διεκδικεί με παράνομες διαδικασίες, παράνομες συμφωνίες, αποφυγή διεθνών συμφωνιών και νόμων που δεν την συμφέρουν, αλλά και επίδειξη ισχύος και δύναμης στους μικρούς ή ανίσχυρους αντιπάλους που της δίνεται η δυνατότητα να επιβάλλει για να διεκδικήσει και φυσικά να πάρει τα όσα – και τις περισσότερες φορές και όλα – που έχει από την αρχή στοχεύσει με τελικό αποτέλεσμα, μετά από επιμονή και σε βάθος χρόνου, να τα επιτυγχάνει όλα. Σε αυτήν την Τουρκία που συνεχώς εξοπλίζεται βλέπουμε ότι τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον έχει ξοδέψει για εξοπλισμούς πάνω από 21ΔΙΣ, αλλά και σε βάθος 10ΕΤΙΑΣ έχει προγραμματίσει εξοπλιστικά προγράμματα περίπου 100 ΔΙΣ μόνο από χώρες της Ε.Ε για επιθετικό εξοπλισμό, για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της. Και εμείς από την πλευρά μας και το υπουργείο μας τι κάνει μαζί με τον υπουργό εθνικής άμυνας – που μιλάει για ήπια ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων με αλλαγή του τυφεκίου μας από μια σχεδόν κλειστή ΕΛ.Β.Ο – την αλλαγή των 20.000 τζιπ αφού πουλήθηκε η ΕΛ.Β.Ο στους Ισραηλινούς. Αγοράζει μεταχειρισμένα πολεμικά αεροσκάφη από την Γαλλία με ακριβότερο τίμημα από ότι αν τα περνάμε καινούργια χωρίς ανταποδοτικά οφέλη για την Πολεμική Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία μας. Αλλά και το πολύ πιο σημαντικό , να μην έχει εξασφαλισμένη την τροφοδοσία της σε βάθος 5ΕΤΙΑΣ με τα πολεμοφόδια για τις ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν. Δεν ξέρουμε και σίγουρα δεν θα έχουμε τίποτα για την περίπτωση της πολεμικής σύρραξης. Καταλαβαίνετε ότι οι κ.κ. κυβερνώντες μετά από αδράνεια ετών, καθυστερήσεις και αναβολές χωρίς πρόγραμμα, χωρίς έλεγχο παλαιότερων συμβάσεων και συμφωνιών, αλλά και χωρίς διαπραγμάτευση, αγόρασαν κάτι υποδεέστερο εξοπλιστικά- μεταχειρισμένα- και φυσικά χωρίς εγγύηση και το πιο ωραίο η συντήρηση αυτών των κινητήρων των αεροσκαφών θα γίνεται στην Γαλλία. Και όλα αυτά πιο ακριβά κατά 23.000.000 ευρώ/ανά τεμάχιο σε σχέση με μια αντίστοιχη αγορά της Αίγυπτου που πραγματοποιήθηκε λίγους μήνες μετά- τον Φεβρουάριο του 2021- που ολοκληρώσαμε τις υπογραφές και τις συμφωνίες εμείς.

Γιατί ξαφνικά βιαζόμασταν να τα παραλάβουμε και το ωραίο ,ξέρετε, ότι θα τα πάρουμε σταδιακά σε βάθος χρόνου 2,5 ετών – τέλος του 2023 θα ολοκληρωθεί η παράδοση.
Ο κ. Πρωθυπουργός που πάντα αναλαμβάνει προσωπικά όλες τις μεγάλες συμφωνίες έτσι και εδώ έριξε το μπαλάκι στους πολίτες ότι πρέπει ,όπως πάντα, να επωμισθούν αυτό το βάρος και να είναι έτοιμοι να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι για την αποπληρωμή μιας ακόμα αγοράς του αιώνα, γιατί έρχονται κι άλλες αγορές συνολικά που θα φτάσουν τα 10 ΔΙΣ σε βάθος 10ΕΤΙΑΣ.

‘’Έχουν παραδοθεί πάνω από 80 στρατόπεδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με Νόμο 4368 του 2016΄΄

Θεωρείτε ότι η Ελλάδα διαθέτει επαρκείς Ένοπλες Δυνάμεις για να υπερασπιστεί τα ζωτικά της συμφέροντα ή κρίνετε απαραίτητη την περαιτέρω ενίσχυσή τους;

Το επαρκείς πρέπει να συνδυάζεται με μια ακόμη βασική προϋπόθεση, τι κάνει ο αντίπαλος, που στοχεύεις και πως διασφαλίζεις τα δίκαια και δικά σου. Το δεδομένο είναι ότι έχουμε μείνει πίσω στο εκσυγχρονισμό και ενίσχυση και των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων. Σχεδόν 53 πολεμικά αεροσκάφη, 17 MIRACE KAI 36 F4, πρέπει να αποσυρθούν και να παροπλιστούν μέχρι το 2025 και αλλά 32 να εκσυγχρονιστούν για την ενδυνάμωσή τους με πιο σύγχρονα οπλικά ανταγωνιστικά συστήματα για την αντιμετώπιση του εχθρού στον αέρα μέχρι το 2028. Και εμείς παραγγείλαμε 12 μεταχειρισμένα συν 6 καινούργια. Μέχρι το 85 τι κάνουμε; Πότε θα τα παραγγείλουμε και πότε θα τα πάρουμε; Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στο πολεμικό ναυτικό που στα τελευταία 11 χρόνια παραλάβαμε μια τορπιλάκατο και όλα μας τα πολεμικά πλοία είναι 30ΕΤΙΑΣ και βάλε. Οι 4 φρεγάτες που θα παραγγέλναμε είναι ακόμη σε διαπραγμάτευση για το ποιος θα είναι ο κατασκευαστής και προμηθευτής μας. Τα ίδια και χειροτέρα για τον στρατό ξηράς, αφού έχουμε να δούμε ενίσχυση του από την εποχή Τσοχατζοπούλου, με την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και τις τεράστιες προμήθειες σε φίλους και γνωστούς του κόμματος. Αξιοσημείωτο και πρέπει να αναφερθεί το ανθρώπινο δυναμικό έχει απογειωθεί κατά 35% από το 2011. Έχουν παραδοθεί πάνω από 80 στρατόπεδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με Νόμο 4368 του 2016.

-Ποιες είναι οι θέσεις της «Ελλήνων Συνέλευσις» αναφορικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας;

Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.

Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. Όλες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύγχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία. Τα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό
πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή
και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητας, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.

-Είστε υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της συμπρωτεύουσας, που χρήζουν άμεσης επίλυσης;

Δεν νομίζω ότι η Θεσσαλονίκη έχει προβλήματα προς επίλυση – το μετρό της Θεσσαλονίκης σε 25-30 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με όλα τα νησιά του Β. Αιγαίου με πυκνά καθημερινά δρομολόγια για όλο τον χρόνο εξυπηρετούν όχι μόνο τους τουρίστες το καλοκαίρι αλλά και όλο τον επιχειρηματικό κλάδο της Θεσσαλονίκης αλλά και όλους τους επιχειρηματίες των νησιών.
Σιγουρά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα λύσει το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Κυκλάδες και φυσικά με την Κρήτη. Η αστική συγκοινωνία επιδοτούμενη στο εισιτήριο με τον πανάρχαιο στόλο λεωφορείων αλλά και ελλιπών δρομολογίων, μπαίνουν σε καθημερινή διαδικασία να συνωστίζονται και να ταλαιπωρείται ο
κόσμος και άλλες φορές να κάνει δρομολόγια χωρίς λόγο με ανύπαρκτο επιβατικό κοινό.
Η υπόγεια σύνδεση της δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης από την περιοχή των δικαστηρίων συνδέεται με την παραλιακή υπόγεια σήραγγα με την λεωφόρο Νίκης, με τον Λευκό Πύργο και το Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνδέεται με την λεωφόρο Μεγάλου Αλέξανδρου. Όλα αυτά οι Θεσσαλονικείς τα βλέπουμε στον ύπνο μας !!!

«Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να μας πείσουν μέχρι και σήμερα ότι θα μας σώσουν από τα δεινά στα οποία αυτοί μας έφεραν»

-Αν ο ελληνικός λαός σας στείλει στο Κοινοβούλιο, ποια είναι τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα καταπιαστείτε;

Αποπληρωμή δημοσίου χρέους μετά από έλεγχο που θα αποδεικνύει το πραγματικό ποσό της οφειλής. Γιατί με τόσα πιστωτικά έσοδα στους προϋπολογισμούς του κράτους τα τελευταία 7 χρονιά πρέπει να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας και Ελληνίδα γιατί μας κρύβουν όλον αυτόν τον πλούτο τόσα χρόνια . Γιατί μπήκαμε στα μνημόνια για δέκα χρόνια και ξεπουλήθηκε και χαρίστηκε όλος αυτός ο δημόσιος πλούτος , όλη αυτή η δημιουργημένη περιουσία, δημόσια και ιδιωτική, της Ελλάς . Δεν κατάφεραν να πτωχεύσουν την Ελλάς και τώρα πτωχεύουν τους πολίτες. Με όλους αυτούς τους παράνομους και αντισυνταγματικούς νόμους που έρχονται από τους θεσμούς δηλαδή τους δανειστές μας , γιατί οι κ.κ. μέσα στην βουλή από τις 6/5/2010 δεν ψηφίζουν νόμους ούτε κυρώνουν νόμους αλλά έρχονται μέσα στην βουλή προς συζήτηση και ενημέρωση των βουλευτών, ήδη ισχύουν και εκτελούνται από την υπογραφή τους. Και για του λόγου το αληθές και με αποδείξεις ,όπως θέλει πάντα να μιλάει η Ελλήνων Συνέλευσις , σας παραθέτω τον νόμο που είναι ο 3845/2010 ΦΕΚ 65 παραγρ.4 άρθρο 1 . Έτσι οι κυβερνήσεις από το 2010 παραδώσανε εθνική κυριαρχία και προσπαθούν να μας πείσουν μέχρι και σήμερα ότι θα μας σώσουν από τα δεινά στα οποία αυτοί μας έφεραν.

-Αρκετοί κάνουν κριτική στο φορέα σας, θεωρώντας ότι έχει ανέφικτους στόχους και… μοιράζει μεγάλες υποσχέσεις. Τι έχετε να απαντήσετε;

Η Ελλήνων Συνέλευσις, ο πολιτικός φορέας όλων των Ελλήνων, δεν μοιράζει υποσχέσεις και δεν έχει και ανέφικτους στόχους ,γιατί από τις 4/9/2015 έχει κατατεθειμένο πρόγραμμα στην ανώτατη αρχή της δικαιοσύνης, στον Άρειο Πάγο, με αριθμό πρωτοκόλλου 6199 για την υλοποίηση ενός προγράμματος 2,3 τρις ευρώ από ελεγμένο και κατατεθειμένο πλούτο .
Η διαφορά μας με τα κόμματα είναι ότι, την επόμενη μέρα που θα μας δοθεί η εντολή να
διαχειριστούμε την χώρα, υπάρχει η δέσμευση υλοποίησης αυτού του προγράμματος μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις και την ιδρυτική διακήρυξη .

-Τι διαφορετικό θα φέρει η «Ελλήνων Συνέλευσις» στην ελληνική πολιτική σκηνή, εφόσον αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση;

Η Ελλήνων Συνέλευσις έχει αλλάξει ήδη την πολιτική σκηνή με τα εκατοντάδες γραφεία εκπροσώπησης όλων των Ελλήνων όπου εκεί καλούνται και προσκαλούνται καθημερινά όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να πάρουν την μέγιστη δυνατή, μοναδική, πραγματική πληροφόρηση για το τι συμβαίνει και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί όλο αυτό που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια .

Είναι τα γραφεία όπου οι πολίτες ενεργοποιούνται και δηλώνουν την κυριαρχία τους και την αποδοχή του τεράστιου πλούτου που μας κρύβουν όλα αυτά τα χρόνια. Είναι τα γραφεία όπου ενώνονται όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες χωρίς κόμμα, χρώμα, δόγμα.
Είναι τα γραφεία όπου εφαρμόζεται από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας τους το “ εκλέγειν” και “εκλέγεσθαι” με βάση τα αξιακά πρωτόκολλα και τις δημοκρατικές διαδικασίες .
Και δημιουργούνται συνεχώς νέα γραφεία σ΄ όλη την Ελλάδα αλλά και σ΄ όλο τον κόσμο, όπου υπάρχει απόδημο ελληνικό στοιχείο .
Όλη αυτή η διαδικασία βάζει όλα τα ενεργά μέλη κάθε τοπικού οργανισμού να διοικήσουν και να διοικηθούν και φυσικά να βγουν οι αξιότεροι, οι οποίοι θα είναι οι υποψήφιοι στις αυριανές εκλογές και φυσικά αυτοί που θα μπουν στην βουλή να εκτελέσουν τον στόχο και σκοπό της πραγματικής απελευθέρωσης της ιερής μας χώρας Ελλάς και να την μετατρέψει σε διαμάντι του πολιτισμού, όπως ήταν χιλιάδες χρόνια πριν. Η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση θα είναι η τεράστια αλλαγή που ήδη ξεκίνησε. Γιατί, σε αυτήν την εκπροσώπηση, θα υπάρχει ο ενεργός πολίτης και όχι τα πολιτικά τζάκια και οι οικογένειες που με τους αντιπροσώπους τους διαδέχονται η μια την άλλη στην πρωθυπουργία ή και στα βουλευτικά έδρανα, που κρύβονται πίσω από την ασυλία τους , τα ψέματα τους , αλλά και σκανδαλώδεις διαδικασίες
κατασπατάλησης δημοσίου πλούτου για ίδια συμφέροντα ή και διασφάλιση της επανεκλογής τους. Ο πολιτικός φορέας Ελλήνων Συνέλευσις με τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα ξεκινάει από τον ίδιο τον άνθρωπο, όλες οι ενέργειες και οι νόμοι θα είναι ανταποδοτικά πάντα για τον άνθρωπο και τα δημιουργήματά του. Και αυτό θα συνεχίζουν, γιατί ο άνθρωπος ήρθε πάνω στην γη για να ζει και να δημιουργεί αιώνια.

Loading