Κ. Ζέρβας: «Δεν θα επιτρέψουμε στο σκοτάδι και στον φόβο να κερδίσουν»

Στο 5ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης παρευρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

Μετά και από τα τελευταία γεγονότα που συντάραξαν την κοινωνία, ο κ. Ζέρβας έστειλε το μήνυμα ότι “πρέπει να βγούμε όλοι μπροστά, για να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν”.

propoli

Θα αναλάβω όλες τις πρωτοβουλίες, ώστε οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης να πάρουμε τα ηνία των εξελίξεων. Αυτό κάνω από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, αυτός είναι ο στόχος μου, αυτό είναι το όραμα για την πόλη”, σημείωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας: “Δεν θα επιτρέψουμε στο σκοτάδι και στον φόβο να κερδίσουν την καρδιά και το μυαλό των νέων ανθρώπων της πόλης μας. Όπως δεν θα επιτρέψουμε και σε δυνάμεις της ακινησίας να ακυρώσουν την προοπτική της ίδιας της πόλης”.

Αναφερόμενος στην αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας μίλησε για τη σπουδαιότητα των συνεργιών -της “Συμμαχίας του Καλού και της Δημιουργίας”, όπως συνηθίζει να λέει- ώστε να εμπεδωθεί ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας και αντίληψης για τα θέματα της πόλης.

“Η εικόνα διχασμού δεν είναι προωθητική. Είναι ψευδεπίγραφη και εξυπηρετεί τακτικισμούς. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε κανέναν διχασμό, παρά μόνο μικρές μειοψηφίες”, υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας: “Η βιομηχανία προσφυγών δεν είναι λύση. Δεν είναι βιώσιμο, δεν είναι θετικό για την πόλη να υπάρχουν για τα πάντα ενστάσεις. Χάσαμε από αυτό ευκαιρίες, υποχωρήσαμε σε σχέση με τον ανταγωνισμό”.

Ο κ. Ζέρβας, εξάλλου, έκανε εκτενή αναφορά στα αναπτυξιακά πρότζεκτ και σε σειρά έργων που αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη, στους σημαντικούς πόρους –άνω των 53 εκατ. ευρώ– που εξασφαλίστηκαν από τον Δήμο μέσα από την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και σε επιτυχίες που κατακτήθηκαν για τη Θεσσαλονίκη σε νευραλγικούς τομείς, όπως είναι μεταξύ άλλων οι επενδύσεις ή ο τουρισμός.

Ενδεικτικά, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που προκύπτουν από την παγκόσμια διάκριση που επιτεύχθηκε για τη Θεσσαλονίκη με την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της γαστρονομίας.

Δείτε επίσης: Νεκρός ψαράς σε περιοχή του Βόλου

Loading