Κασσελάκης: «Πώς μπορούν να πείσουν ότι θα πατάξουν τον ακροδεξιό και ρατσιστικό λόγο, όταν ο κ. Μητσοτάκης βάζει ακροδεξιά στοιχεία στο ψηφοδέλτιο»

Κάλεσμα σε συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απηύθυνε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 από την Αστυπάλαια, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά.

Ο Στ. Κασσελάκης χαρακτήρισε «αντιφατικό» το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, σχολιάζοντας ότι μια «υποψήφια ευρωβουλευτής προερχομένη από το ΠΑΣΟΚ είπε ότι έβαλε ο κ. Μητσοτάκης στη λίστα τον κ. Μπελέρη για να ανακόψει τη ζημιά από την ακροδεξιά».

propoli

«Πώς μπορούν να πείσουν ότι μπορούμε να πατάξουμε τον ακροδεξιό και ρατσιστικό λόγο όταν ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει τίποτα και αντ’ αυτού βάζει ακροδεξιά στοιχεία στο ψηφοδέλτιο», διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς σχετικά με την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε: «Καλά έκανα. Να δούμε αν θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης το ίδιο για τον βουλευτή του από τη Δράμα, ο οποίος μιλάει με ρατσιστικό λόγο, προσβάλλει μια ολόκληρη μερίδα συμπολιτών μας».

Σε ό,τι αφορά την περιοδεία του και την κριτική ότι κάνει «κρουαζιέρα», σημείωσε: «Εδώ οι άνθρωποι παραπονιούνται ότι οι βουλευτές και οι πολιτικοί τούς θυμούνται μια φορά κάθε 4 χρόνια. Αν θέλει κάποιος να αποδείξει ότι αφουγκράζεται την κοινωνία και να χτίσει ένα κίνημα από κάτω προς τα πάνω, πρέπει να λιώσει τα παπούτσια και να μπει στην κοινωνία να τους ακούσει, χωρίς επικοινωνιολόγους από την Αμερική».

Αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που έχουν τα νησιά όσον αφορά τις μεταφορές με συμβατικά μέσα και τόνισε πως «αυτό δείχνει πόσο υπονομεύουμε την ανάπτυξη ως χώρα. Στο εμπόριο, στον τουρισμό, για να είναι πιο ισομερής και στο θέμα της υγείας». Υπενθύμισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για το ΕΣΥ και την υγεία στα νησιά, την οποία «η Νέα Δημοκρατία απέρριψε».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την δική του βάπτιση, απάντησε πως «δεν ασχολήθηκε». «Όλα τα κόμματα, από τη ΝΔ μέχρι τα κόμματα που αυτοαποκαλούνται αριστερά, χτυπάνε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο έκαναν και επί Αλέξη Τσίπρα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Στ. Κασσελάκης.

Loading