Κικίλιας: Oι επιχειρηματίες του τουρισμού να δώσουν καλύτερα πληρωμένες δουλειές

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας μίλησε για την πορεία του ελληνικού τουρισμού

«Ήμουν δύο μέρες στη Ρουμανία. Πάνω από 1,5 εκατ. ταξιδιώτες, σύμφωνα με τους Ρουμάνους τουριστικούς πράκτορες, θα έρθουν οδικώς προς την Ελλάδα. Αυτή τη βδομάδα θα πάω στη Σερβία. Οι Σέρβοι αγαπούν την Ελλάδα και έρχονται μαζικά. Ήταν σημαντική και η κίνηση που είχαμε το Πάσχα» είπε ο υπουργός στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

propoli

«Η πανδημία και ο τρόπος που την αντιμετωπίσαμε μάς καθιέρωσε ως ασφαλή προορισμό. Φέτος, μισό εκατομμύριο ταξιδιώτες θα έρθουν από την Αμερική απευθείας στην Ελλάδα», συνέχισε.

«Προβλέψεις δεν κάνω, και δε θα κάνω ούτε φέτος για τον τουρισμό. “Ταμείο” θα κάνουμε στο τέλος του 2022. Στην Αθήνα, έχουμε πολλούς Αμερικανούς ήδη από τον Απρίλιο, και τουρίστες από άλλες χώρες».

Oι επιχειρηματίες του τουρισμού να δώσουν καλύτερα πληρωμένες δουλειές

«Είναι σημαντικό για τους επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού να καταλάβουν ότι οι πρεσβευτές μας είναι οι εργαζόμενοί μας. Συστήνω στους επιχειρηματίες του τουρισμού με θέρμη να δώσουν καλύτερα πληρωμένες δουλειές και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Για αυτούς που δεν είναι σωστοί επαγγελματίες, θα υπάρχουν και έλεγχοι και κυρώσεις».

Όσον αφορά το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι λογικός και κοντά στον πολίτη και την κοινωνία. Του είπα ότι το κομμάτι των Ελλήνων που δυσκολεύεται και ζορίζεται πιο πολύ από όλους, το στηρίζουμε ενεργειακά, αλλά πρέπει να το στηρίξουμε και στο κομμάτι των διακοπών, που είναι ιερό. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δοθούν 30 εκατ. ευρώ, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να μπορέσουν οι Έλληνες που δεν έχουν αλλιώς την οικονομική δυνατότητα, από 1η Ιουλίου να πάνε διακοπές σε ελληνικούς προορισμούς. Θα υπάρχει συγκεκριμένο ποσό ως voucher».

«Έχω διαβεβαίωση από όλους τους αρμόδιους φορείς, ότι πρώτα θα προασπιστούν ενεργειακά οι τουριστικοί μας προορισμοί και τα νησιά μας», ξεκαθάρισε κλείνοντας ο κ. Κικίλιας.

{DATE]

Δείτε επίσης: Γ. Οικονόμου: Από τον Ιούλιο όλοι μας θα πληρώνουμε 70-90% μικρότερες αυξήσεις σε σχέση με αυτές που πληρώναμε πριν την εφαρμογή των μέτρων

Loading