(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ανασχηματισμός: «Καρφιά» Κελέτση για την απομάκρυνσή του από το κυβερνητικό σχήμα – «Δεν ψήφισα τον νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και με τιμωρούν»

Την έντονη αντίδραση του Σπύρου Κελέτση προκάλεσε η απομάκρυνσή του από το κυβερνητικό σχήμα μετά τον ανασχηματισμό που αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με τον ίδιο να θεωρεί ότι αυτή η απόφαση ήρθε από τη στιγμή που δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Σταύρος Κελέτσης πιστεύει ότι η μη υπερψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι η κύρια αιτία της αποχώρησής του από την κυβέρνηση. Μάλιστα ο απερχόμενος πλέον υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση, με καρφί για την απόφαση του Πρωθυπουργού.

propoli

“Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο Πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ. Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κελέτσης απείχε από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

“Καρφιά” Μαξίμου: Έφυγε λόγω αναποτελεσματικότητας

Στα όσα είπε ο απερχόμενος υφυπουργός, έσπευσαν να απαντήσουν πηγές του Μαξίμου, σημειώνοντνας ότι “ο κ. Κελέτσης κάνει λάθος, έφυγε για λόγους αναποτελεσματικότητας, ενώ η στάση του στο επίμαχο νομοσχέδιο δεν αποτέλεσε κριτήριο και απόδειξη είναι η υπουργοποίηση των κυρίων Γκιουλέκα, Καραγκούνη και Γκίκα.

Οι κ. Γκιουλέκας, Καραγκούνης και Γκίας επίσης δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο αλλά δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την υπουργοποίησή τους.

Δείτε επίσης: Ανασχηματισμός: Εκτός κυβέρνησης η Χριστίνα Αλεξοπούλου – Πλήρωσε τη βόλτα με την Πόρσε στη Λέσβο

Loading