(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Κοινή δήλωση Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου και Χαρίτση: «Η κατάσταση στο κόμμα μας είναι διαλυτική»

«Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης μέσα από την οποία παίρνουν θέση για τις αποφάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη για τις διαγραφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

propoli

Όπως αναφέρουν, «η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική.» ενώ ζητούν να επισπευθεί το συνέδριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρότατη κρίση. Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση – απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν – να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο.

Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί. Η πορεία μας όμως μέχρι αυτό θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές.

Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος. Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Στα… σκαριά και η αποχώρηση Τσακαλώτου – Άγνωστες οι προθέσεις Αχτσιόγλου

Loading