Κόντρα Μηταράκη – Φίλη για την υπόθεση Καλογρίτσα: «Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για την προέλευση μαύρου χρήματος»

Για το μεταναστευτικό, την ακρίβεια αλλά και τις παρακολουθήσεις τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Όπως είπε το πρωί της Παρασκευής ο κ. Νότης Μηταράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου δεν αποτελεί πολιτικό ζήτημα ξεκαθαρίζοντας σε κάθε τόνο πως «φιλοβασιλικό θέμα στη Νέα Δημοκρατία δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει». Όπως είπε, ο ίδιος δεν θα παραστεί στην κηδεία ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση το έλυσε το θέμα πολύ γρήγορα.

propoli

Παράλληλα, ο Νότης Μηταράκης έκανε ξεκάθαρο για μια ακόμη φορά πως η Ελλάδα φυλάει τα σύνορά της και δεν θα επιτρέψει την αθρόα εισροή μεταναστών στη χώρα, όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ όταν και μπήκαν στην Ελλάδα πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες. Ξεκαθάρισε δε πως η Ελλάδα συνεργάζεται με ΜΚΟ οι οποίες βοηθούν μετανάστες στην χώρα μας, ωστόσο εάν κάποιος βοηθά έναν μετανάστη να έρθει παρανόμως στην Ελλάδα, τότε αυτό αποτελεί ποινικό αδίκημα και είναι δουλειά της Δικαιοσύνης.

Αντιπαράθεση για την υπόθεση Καλογρίτσα

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, στον οποίο ο Νότης Μηταράκης απευθυνόμενος είπε πως έθεσε επί τάπητος τα όσα κατατέθηκαν από μάρτυρα στο ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση Καλογρίτσα, αναφέροντας πως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για την προέλευση μαύρου χρήματος και για τις καταγγελίες πως «φάκελοι και τσάντες με χρήματα πήγαιναν προς την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε επίσης: Γιώργος Κύρτσος: «Θα συστήσω νέο κόμμα, φιλελεύθερο και ευρωπαϊκό»

Loading