Κώστας Τσουκαλάς: Ο ελληνικός λαός επωμίστηκε πρόστιμο σχεδόν 1 δισ. από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κώστας Τσουκαλάς: Ο ελληνικός λαός επωμίστηκε πρόστιμο σχεδόν 1 δισ. από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κώστας Τσουκαλάς τονίζει την ανικανότητα της κυβέρνησης και τις συνέπειες για τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διακινδυνεύει το μέλλον του πρωτογενούς τομέα της χώρας με τη ραθυμία και την αναποτελεσματικότητά της. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κώστα Τσουκαλά, οι αγροτικές επιδοτήσεις είναι σε κίνδυνο λόγω του σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η προθεσμία της 11ης Σεπτεμβρίου 2025 για την υποβολή αξιόπιστου σχεδίου δράσης έχει παρέλθει χωρίς ουσιαστική πρόοδο.

Ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προσπαθεί να καθησυχάσει, παραδέχοντας ωστόσο την πιθανότητα καθυστέρησης στην καταβολή των ενισχύσεων. Ο ελληνικός λαός επιβαρύνθηκε με πρόστιμο σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ εξαιτίας της διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να επιφέρει μνημόνιο στον πρωτογενή τομέα, δήλωσε κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Έκανε επίσης σαφές ότι η ευρωπαϊκή εμπιστοσύνη δεν είναι αυτονόητη, αλλά κερδίζεται καθημερινά με διαφάνεια και υπευθυνότητα. Απαιτείται μια αξιόπιστη κυβέρνηση που να διασφαλίσει την ανθεκτικότητα και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Επιπλέον, η Κομισιόν απειλεί την Ελλάδα με αναστολή των αγροτικών επιδοτήσεων λόγω των αποκαλύψεων γύρω από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ειδικότερα, η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης έχει δώσει προθεσμία έως τις 2 Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας ότι το προτεινόμενο σχέδιο για τις αγροτικές επιδοτήσεις δεν είναι επαρκές για την αποκατάσταση των ελλείψεων και δεν συμμορφώνεται με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play