Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος. Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Κουτσούμπας από Σύνταγμα: “Να κάνει ο λαός το άλμα με δυνατό ΚΚΕ – 100% μαχητική, εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση

Κατάμεστη ήταν και σε αυτήν την προεκλογική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα η πλατεία Συντάγματος, με τα μέλη τους φίλους και απλό κόσμο να δίνουν βροντερό παρών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην αρχή της ομιλίας του χαιρέτησε την μεγαλειώδη κινητοποίηση του κόσμου τονίζοντας συγκεκριμένα ότι:

propoli

«Αυτή η μεγάλη κόκκινη, κατακόκκινη συγκέντρωση λαού και νεολαίας εδώ στην Αθήνα επιβεβαιώνει ότι το θετικό βήμα που έγινε το Μάη, τώρα μπορεί να γίνει άλμα. Με την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ. Κι αυτό είναι το πιο αισιόδοξο, το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα!»

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε την προεκλογική του ομιλία μια μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην Νέα κυβέρνηση που θα προκύψει.

«Δείτε… απόψε εδώ στην πλατεία Συντάγματος, δεν πραγματοποιείται απλά η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Απόψε εδώ, πραγματοποιείται η πρώτη μεγάλη διαδήλωση του λαού της Αθήνας ενάντια στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ.

Εδώ είναι η φωνή του 15% της Καισαριανής, του 13,5% της Νέας Ιωνίας, του 13% της Πετρούπολης, του 12% της Κοκκινιάς, του 11% του Περάματος, του 16% του Ασπρόπυργου. Είναι η φωνή, όλων όσοι ανέδειξαν ξανά το ΚΚΕ τρίτη δύναμη στην Αττική. Και θα το ξανακάνουν ανεβάζοντας παντού τα ποσοστά του.»

Για την σημασία ύπαρξης ενός κομμουνιστικού κόμματος σε κάθε χώρα ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι πολλές φορές εμείς στην Ελλάδα το ξεχνάμε αλλά φέτος μας το θύμισαν τόσο οι Γάλλοι όσο και οι εργαζόμενοι στην Amazon:

Aliri

«Εμείς βέβαια, μερικές φορές ξεχνάμε τι σημαίνει η ύπαρξη κομμουνιστικού κόμματος σε μια χώρα με ισχυρούς δεσμούς μέσα στο λαό. Μας το θύμισαν οι πρωτοπόροι Γάλλοι συνδικαλιστές εργάτες που μας υποδέχτηκαν στις μεγαλειώδης απεργίες στο Παρίσι αλλά και μεις τους υποδέχτηκε εδώ την Πρωτομαγιά.

Έφυγαν μιλώντας για τη σημασία ύπαρξης και δράσης δυνατού κομμουνιστικού κόμματος με προσανατολισμό στο εργατικό κίνημα, στην προοπτική της πάλης.

Μας το θύμισε ο πρόεδρος του σωματείου της Amazon που από δω από την 2 / 6 Ελλάδα, έστειλε μήνυμα στους Αμερικάνους εργάτες για την ανάγκη να ιδρυθεί εργατικό κόμμα στη δική τους χώρα. Ε, ναι λοιπόν!

Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών, πάλη που δυναμώνει εμπνέεται, θεριεύει με το δυνάμωμα των κομμουνιστών. Αυτό το μήνυμα ας στείλουμε σε όλο τον κόσμο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην κάλπη της Κυριακής.»

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε και για το γεγονός ότι αν ψηφίσουν ΝΔ θα βρουν την ίδια τους την ψήφο απέναντι τους από την επόμενη κιόλας των εκλογών

«Αυτή την ψήφο θα τη βρουν αύριο απέναντί τους, όταν οι μεγαλοεργοδότες θα τους ζητάνε να βάλουν περισσότερο πλάτη για να σωθούν τα κέρδη της επιχείρησης, θα αρνούνται να υπογράψουν συλλογική σύμβαση

Θα τη βρουν απέναντί τους όταν τα κοράκια των τραπεζών και των funds, θα ξεσπιτώνουν τις λαϊκές οικογένειες, όταν η ΝΔ θα υλοποιεί το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, θα φορτώνει νέα βάρη στο λαό για να σωθούν οι όμιλοι και οι τράπεζες στη νέα κρίση. Αυτή την ψήφο οι εργαζόμενοι θα τη βρουν απέναντί τους, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ θα κάνει πράξη τις υποδείξεις της Κομισιόν για νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, νέους φόρους στον λαό για να ελαφρύνουν το κεφάλαιο, για καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις μέχρι νεοτέρας.

Θα τη βρουν απέναντί τους, όταν η ΝΔ -με προσωπική όπως λέει επίβλεψη του Μητσοτάκη- θα φτιάχνει το Νέο ΕΣΥ ΑΕ. Και θα προωθεί τα Πανεπιστήμια ΑΕ καταργώντας το άρθρο 16 με τη συναίνεση φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. »

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε και για τα μιντιακα μορφώματα όπως τα ανέφερε, φωτογραφίζοντας την Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ που είχε αναφέρει ότι 1% πιο πάνω το ΚΚΕ δεν σημαίνει και κάτι.

Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον λαό μας και στους αγώνες του, ούτε τα κόμματα-δημιουργήματα του μιντιακού κατεστημένου, όπως αυτό της κυρίας Κωνσταντοπούλου με το αμαρτωλό παρελθόν. Ούτε φυσικά τα διάφορα ακροδεξιά μορφώματα που σπρώχνονται να μπουν στη Βουλή.

Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχει πραγματική επιλογή για τον λαό, επιλογή 100% λαϊκής, μαχητικής αντιπολίτευσης, γιατί υπάρχει ΚΚΕ!

Ναι, λοιπόν, εδώ υπάρχει ΚΚΕ που θα σας κάνει τη ζωή δύσκολη. Το ξέρετε καλά αυτό. Γι’ αυτό προσπαθείτε να φιμώσετε τη φωνή μας, με αποκλεισμούς, πρόστιμα, ακόμα και με δικαστικές διώξεις σε στελέχη μας, που μπαίνουν μπροστά στους αγώνες 3 / 6 του λαού και της νεολαίας.

Άδικα κουράζεστε. Αυτά εδώ δεν πιάνουν. Δεν ξεμπερδεύετε έτσι εύκολα με εμάς, ούτε εσείς που ονειρεύεστε παντοδυναμίες, ούτε εσείς που ονειρεύεστε αναστύλωση του δικομματισμού. Δεν ξεμπερδεύει έτσι εύκολα με μας ούτε το σάπιο σύστημα που υπηρετείτε.

Μάλιστα έχουν το θράσος, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να λένε ότι αν πάρει 1% παραπάνω το ΚΚΕ, δεν έχει καμιά σημασία, σε αντίθεση με το 1-2% αν πάρει παραπάνω το κόμμα τους. Αφού βέβαια έχουν χαρίσει το 41% στη ΝΔ, έχουν αφιερώσει όλη αυτή την προεκλογική περίοδο, στο πώς θα κόψουν κάτι από το ΚΚΕ.»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι ακόμα και ένας άνθρωπος να κάνει το βήμα να στηρίξει το κόμμα είναι σημαντικό καθώς, εδώ δανείστηκε ποίημα του Χικμέτ, είναι ένας άνθρωπος που τον εμποδίζουν να βαδίζει.

«Για το ΚΚΕ, όμως, όχι 1%, αλλά ακόμα κι ένας άνθρωπος να κάνει το βήμα, μετράει και κάνει τη διαφορά. Γιατί είναι μία συνείδηση που πάει μπροστά, είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να στοιχηθεί στο πλάι εκείνων που με τον οργανωμένο, συλλογικό αγώνα πολλαπλασιάζουν τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης.  

Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί το βήμα ενίσχυσης του ΚΚΕ να το μετατρέψει σε άλμα συνειδητής αμφισβήτησης της πολιτικής που πνίγει τον λαό. «Είναι ένας άνθρωπος», όπως έγραψε ο Ναζίμ Χικμέτ, «που τον μποδίζουν να βαδίζει, που τον αλυσοδένουνε», αλλά αυτός «τη γλώσσα του τους βγάζει». Γιατί επιλέγει να περάσει στο απέναντι στρατόπεδο, επιλέγει να ενισχύσει το αντίπαλο δέος. Να σταθεί με τη μεριά των εργατικών συμφερόντων και της μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης. Επιλέγει το ΚΚΕ.»

Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα που μίλησε για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, θυμίζοντας τον τις εικόνες ντροπής με την Μοριά, τους πνιγμένους μετανάστες θυμίζοντας ωστόσο την αλληλεγγύη που έδειξε ο ελληνικός λαός.

«Αυτή την αλληλεγγύη καπηλεύεται ο κύριος Τσίπρας, λέγοντας ότι το 2015 – 2019 η χώρα μας ήταν πρότυπο στο προσφυγικό και συνώνυμο -δήθεν- της ανθρωπιάς. Μα υπάρχει στα αλήθεια αριστερός, προοδευτικός άνθρωπος, που αντέχει να ακούει τέτοια πράγματα; Όταν σε αυτόν εδώ τον τόπο, έχουμε ζήσει το κολαστήριο της Μόριας, ένα σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου χιλιάδες άνθρωποι και παιδιά στοιβαγμένοι, πάλευαν κάθε μέρα με τον θάνατο; Όταν είχαμε ζήσει τόσα πολύνεκρα ναυάγια ειδικά εκείνη την περίοδο; Ποιος μπορεί να ξεχάσει την εικόνα με τον μικρό Αϊλάν στην άμμο της Αλικαρνασσού;

Ναι κύριε Τσίπρα. Ο λαός μας έγινε συνώνυμο της ανθρωπιάς, όμως η κυβέρνησή σας και η ΕΕ που προσκυνάτε, έγινε συνώνυμο της απανθρωπιάς. Όπως είναι σήμερα και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, η οποία χρωστάει απαντήσεις στα ερωτήματα για το ναυάγιο.

Γι’ αυτό, λοιπόν, με καρδιά, με μυαλό και με οργή θα πάει στις κάλπες την Κυριακή και η νεολαία. Όσο και αν κάνουν ό,τι μπορούν διάφοροι για να τη σπρώξουν στην αποχή, όσα εμπόδια και αν της βάζουν. »

Κλείνοντας ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει το ΚΚΕ για να χαμογελάσει ο λαός.

Γιατί μόνο με δυνατό ΚΚΕ, δυναμώνει η γνήσια 100% μαχητική-λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι στην αυτοδυναμία της πολιτικής του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση της ΝΔ, στο «υπουργείο αντιπολίτευσης» των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και όλων των κομμάτων του συστήματος. Μόνο έτσι δημιουργούμε ρωγμές στον αρνητικό συσχετισμό. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ δεν παζαρεύεται για κυβερνητικές καρέκλες σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Δεν μεταλλάσσεται, δεν εξαγοράζεται. Δεν αποσύρεται «αθόρυβα», όπως έχουμε δει να συμβαίνει με τόσα και τόσα κόμματα στο παρελθόν, που σήμερα δεν τα θυμάται κανείς.

Γιατί το ΚΚΕ, δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στα αιματοβαμμένα κέρδη του κεφαλαίου. Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ψήφος στις ζωές μας και όχι στα κέρδη τους. Μεταφράζεται σε σύγκρουση, σε ανυπακοή σε όλα αυτά που μας αγανακτούν. Σημαίνει πάνω απ’ όλα ελπίδα και αισιοδοξία, ότι θα τα καταφέρουμε. Ότι οι λαοί θα νικήσουν.

Γιατί το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας, πραγματικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Γιατί στη σημερινή βαρβαρότητα υπάρχει διέξοδος υπέρ του λαού: Και η διέξοδος βρίσκεται στη σύγκρουση και την ανατροπή του σάπιου, διεφθαρμένου συστήματος.

Για να φτιάξουμε μια κοινωνία με ευημερία, κοινωνικά δικαιώματα, ανώτερο πολιτισμό. Στο μπόι των ονείρων μας. Στο μπόι των ανθρώπων

Δείτε επίσης: Δ. Κουτσούμπας: Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να είναι η ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω απ’ την Βουλή

Loading