Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει ούτε θα δείξει ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση»

«Το ΚΚΕ θα είναι μέσα στον λαό» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ότι θα είναι πιο δυνατός ο λαός στα δύσκολα που έρχονται και αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ.

propoli

Κάλεσε τον λαό να ψηφίσει το ΚΚΕ και με κριτήριο ψήφου ότι «δεν θα στηρίξει ούτε θα δείξει ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, είτε ονομάζεται προοδευτική, είτε ονομάζεται δημοκρατική, είτε ονομάζεται δήθεν ειδικού σκοπού».

«Το ΚΚΕ θα είναι μέσα στον λαό και θα πρωταγωνιστεί στους αγώνες του», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι θα έχουμε προδώσει τον λαό αν στηρίξουμε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα κάνει πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών και θα συνεχίσει τη φοροληστεία σε βάρος του λαού που πληρώνει το 95% των φόρων και μόλις το 5% το κεφάλαιο.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν λέει άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά. Χαρακτήρισε «μούφα» τη δήθεν προοδευτική κυβέρνηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι αντικειμενικά υπάρχει η δυνατότητα κυβερνητικών συνεργασιών μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διότι «έχουν στρατηγική σύμπλευση στα βασικά ζητήματα, όπως άλλωστε έχουν πει δημόσια ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου».

Για τις εξελίξεις με το ναζιστικό μόρφωμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασσιδιάρη, που ανακοίνωσε και επισήμως μέσα από της φυλακές όπου εκτίει την ποινή του, την υποψηφιότητά του με το κόμμα «Έλληνες» και Πρόεδρο τον καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «ο φασισμός είναι γέννημα – θρέμμα του συστήματος και αξιοποιείται κατά πώς πάνε τα πράγματα. Υπογράμμισε ότι το γνήσια αντιφασιστικό μέτωπο είναι μέσα στον λαό και στη νεολαία που πρέπει να μαθαίνει από τα μικρά της χρόνια για τα εγκλήματα του φασισμού κατά της ανθρωπότητας». Επιπλέον σημείωσε τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει η καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και της ηγεσίας της.

Για το ντιμπέιτ ανέφερε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι να γίνει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόσθεσε ότι είναι κωμικό να αλλάζει ένα κόμμα στάση ανάλογα με τα εκλογικά του ποσοστά, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε μικρό ποσοστό ζητούσε ντιμπέιτ όλων και τώρα ζητά ντιμπέιτ δύο αρχηγών.

Δείτε επίσης: ΝΔ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι υποψήφιοι για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Loading