(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη για τα μη κρατικά ΑΕΙ: «Δεν μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε με τις πιρουέτες σας»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Δεν μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε με τις οβιδιακές σας μεταμορφώσεις και τις πιρουέτες σας. Αυτό που προτείνετε δεν είναι σκανδιναβικό μοντέλο, είναι σκανδιναβικό σταυρόλεξο», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

propoli

Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά απάντησε στον Σωκράτη Φάμελλο λέγοντας ότι «κινούμαστε στα όρια του Συντάγματος που είναι ζωντανό κείμενο το οποίο προσαρμόζεται και γι΄αυτό ακριβώς δεν μιλάμε για σύσταση αλλά εγκατάσταση παραρτημάτων. Πρόθεση μας είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16», τόνισε ο πρωθυπουργός και ζήτησε δέσμευση από την αντιπολίτευση.

«Τα δικά σας προβλήματα, τα ζητήματα τα οποία μπορεί να έχει ο δικός σας αρχηγός να λύσει με το πόθεν έσχες του δεν θα τα κρύψετε μέσα από τέτοιες προσωπικές επιθέσεις οι οποίες εξάλλου έχουν απαντηθεί πολλές φορές και τα σχετικά όργανα της Βουλής έχουν γνωμοδοτήσει τόσες φορές που δεν νομίζω ότι έχουν απασχολήσει πόθεν έσχες κανενός βουλευτή περισσότερο την επιτροπή από ότι το δικό μου. Διότι αυτή ήταν η στρατηγική σας, να στοχοποιήσετε εμένα, την σύζυγό μου εδώ και 7 χρόνια. Επομένως καλά ξεμπερδέματα για τα δικά σας προβλήματα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Φάμελλου για το κράτους δικαίου θύμισε δύο δηλώσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες για τα πεπραγμένα των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στο Μέγαρο Μαξίμου είχε στηθεί ένα παραϋπουργείο δικαιοσύνης όπως υποστήριξε ο υπουργός δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ. Από ποιόν να στηθεί; Προφανώς από τον πρωθυπουργό» δήλωσε.

Επίσης αναφέρθηκε στη δήλωση του κ. Κούλογλου, που ισχυρίστηκε, «ότι το να μπουν στο κάδρο Πικραμμένος, Σαμαράς, Βενιζέλος χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία ήταν πολιτική απόφαση και ήταν λάθος. Σίγουρα ήξερε ο Τσίπρας. Πιστεύω ότι ήταν μια λάθος πολιτική απόφαση».

«Σας θυμίζω κ. Ανδρουλάκη, ότι η κυρία Διαμαντοπούλου στηρίζει το νόμο αυτό και την πρωτοβουλία για την αλλαγή του Συντάγματος. Μας είπατε κ. Ανδρουλάκη ότι τα media διαστρεβλώνουν τις θέσεις σας, αλλά έχω μετρήσει 4 διαφορετικές θέσεις» είπε, και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε ζαλιστεί από τις πιρουέτες που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε».

«Δεν μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε με τις οβιδιακές σας μεταμορφώσεις και τις πιρουέτες σας. Αυτό που προτείνετε δεν είναι σκανδιναβικό μοντέλο, είναι σκανδιναβικό σταυρόλεξο» τόνισε στη συνέχεια.

«Είναι πολύ πιο έντιμο να πείτε εμείς ως ΠΑΣΟΚ έχουμε μια θέση κόντρα στην κυβέρνηση σε όλα, βλέπουμε το ΣΥΡΙΖΑ να έχει τα προβλήματά του, εμείς είμαστε η αντιπολίτευση, λέμε όχι σε όλα, άρα και σε αυτό. Είναι μια πολιτική θέση καθαρή, αλλά μην βλέπετε τώρα συμφέροντα για να κρύψετε τις δικές σας αδυναμίες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης σε Φάμελλο: «Καλά ξεμπερδέματα με τα προβλήματά σας στον ΣΥΡΙΖΑ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading