Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
«Την ατολμία και την αργοπορία της κυβέρνησης την πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον ΕΝΦΙΑ, σχετικά με την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.
«Από τις αρχές του έτους έχω προτείνει μεταξύ άλλων μέτρων και την ανάγκη φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας για να μην επωμιστούν το βάρος αυτής της περιπέτειας εξ ολοκλήρου οι πολίτες και το κράτος» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολλές φορές λοιδόρησε τις θέσεις μας, μολονότι από τις 8 Μαρτίου εμπεριέχονται στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υιοθετηθήκαν ήδη από άλλες χώρες όπως την Ιταλία και την Ισπανία».
«Την ατολμία και την αργοπορία της κυβέρνησης την πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και συμπληρώνει: «Να μην προβληματίζεται ο Πρωθυπουργός, όπως φάνηκε στο βήμα της Βουλής, αν θα βρει υπερκέρδη, γιατί η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας τα εκτιμά για την Ευρώπη στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2022. Επίσης, η φορολόγηση των υπερκερδών πρέπει να αφορά σε εταιρείες όλης της εφοδιαστικής ενεργειακής αλυσίδας του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου και σε όλη την περίοδο της ενεργειακής κρίσης».
Δείτε επίσης: Βελόπουλος: «Αφήσατε ολιγάρχες ιδιώτες να κερδοσκοπούν εδώ και καιρό»
- Συνεχίζονται οι επιθέσεις στον Λίβανο παρά τη νέα συμφωνία
- Καμαβινγκά: Μια μοναδική εμπειρία στο Harvard Business School
- Επιζώντες από καρκίνο: Νέα εποχή στην ογκολογία με πρόοδο στην πρόληψη και τη διάγνωση
- Αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ: Η πρώτη μετά τον Σεπτέμβριο του 2023 είναι προ των πυλών
- Γιορτή Αρχείων: Εξερευνώντας τις επιστήμες και τις τέχνες στο ΠΙΟΠ στις 9 Ιουνίου
![]()

