(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νέα Αριστερά για υπόθεση Ασημακοπούλου: Η ΝΔ διαμοιράζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών

Η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η κυρία Κεραμέως δεν μπορεί να σιωπά, ο κύριος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός του Predator, δεν μπορεί να κρύβεται».

«Η διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών και των emails ψηφοφόρων τού εξωτερικού για χρήση προεκλογικών αναγκών της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου δεν συνιστά μόνο κατάφωρη παραβίαση του GDPR», σημειώνει σε ανακοίνωση της η Νέα Αριστερά, προσθέτοντας ότι «αναδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το ψηφιακό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαμοιράζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών τα οποία είναι απόρρητα για στοχευμένες, εκλογικές και όχι μόνο, καμπάνιες».

propoli

Η Νέα Αριστερά σχολιάζει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει» και, ειδικότερα, ότι «το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και η παράνομη αξιοποίηση προσωπικών δεδομένων από τον Ντόναλντ Τράμπ, η χειραγώγηση του εκλογικού σώματος στην περίπτωση του Brexit και σε σειρά κρατών της Ανατολικής Ευρώπης, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής είναι μερικά από τα πρόσφατα παραδείγματα».

Σημειώνει ότι «η σιωπή τής υπουργού Εσωτερικών και του Μεγάρου Μαξίμου είναι πρόδηλη της ενοχής τους». Τονίζει ότι «η κυρία Κεραμέως δεν μπορεί να σιωπά, ο κύριος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός του Predator, δεν μπορεί να κρύβεται». Θέτει τα εξής ερωτήματα: «Πώς απέκτησε πρόσβαση σε απόρρητα προσωπικά δεδομένα η κυρία Ασημακοπούλου; Προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών; Ποιοι άλλοι έχουν πρόσβαση;».

Η Νέα Αριστερά υποστηρίζει ότι «πρόκειται για ένα μείζον σκάνδαλο που ήρθε στο φως έπειτα από πλήθος καταγγελιών πολιτών», ενώ χαιρετίζει τους πολίτες «που δεν σιώπησαν και δεν ανέχτηκαν την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων». «Δεν θα περάσει έτσι. Δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε τα δέοντα, θα εξαντλήσουμε κάθε θεσμικό μέσο», σημειώνει η Νέα Αριστερά.

Δείτε επίσης: Κύρτσος: Η διαρροή προσωπικών δεδομένων σε όφελος της Ασημακοπούλου ενισχύει την «ορμπανική» εικόνα του Μητσοτάκη

Loading