Νίκος Καραγιαννακίδης: Η Νέα Δημοκρατία είναι περισσότερο ενωμένη από ποτέ

Σχολιάζοντας τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει μετά την ομιλία του π. Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στα Ανώγεια, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόπειρα κάποιων να ανακαλύψουν δήθεν διχασμούς και …σύννεφα στη σχέση του π. Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Πρόεδρο της ΝΔ και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

propoli

Στη μεγάλη κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη είναι αυτονόητη η εσωκομματική δημοκρατία, πόσο μάλλον δε, είναι αναφαίρετο δικαίωμα ενός πρώην Πρωθυπουργού να παρεμβαίνει στη δημόσια συζήτηση όταν και όποτε ο ίδιος κρίνει. Ο Κώστας Καραμανλής ουδέποτε κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, όπως διαδίδουν οι κάθε λογής ¨ερμηνευτές¨ των λόγων του. Άλλωστε και επί της ουσίας, όπως υποστήριξε και ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η Κυβέρνηση συμφωνεί με τα όσα δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής, η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι πολύ σοβαρή και υπήρξαν αστοχίες, όπως το παραδέχτηκε με πολιτική γενναιότητα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βγήκε από την πρώτη στιγμή μπροστά ξεκαθαρίζοντας πως στη Δημοκρατία δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές.

Τόσο ο π. Πρωθυπουργός όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητούν το αυτονόητο, την αλήθεια. Αναζητούν πειστικές απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που έχουν προκύψει και στα οποία καλείται να απαντήσει η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ώστε να χυθεί πράγματι άπλετο φως, να λυθούν εύλογες απορίες σε μια ευαίσθητη υπόθεση που αναμφισβήτητα κλονίζει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτική ζωή του τόπου και να μπει ένα φρένο στην απαξίωση των θεσμών.

Όσο και αν κάποιοι, θεσμικοί και εξωθεσμικοί, αναζητούν το μπάχαλο, θέλουν το χάος και την αποσταθεροποίηση για να εξυπηρετήσουν τα δόλια σχέδια τους, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Η Νέα Δημοκρατία είναι μια γροθιά, περισσότερο δυνατή και ενωμένη από ποτέ, δεσμευμένη και προσηλωμένη στον αγώνα για μια Ελλάδα που αλλάζει, μια Ελλάδα πρωταγωνίστρια.

Η χώρα έχει αλλάξει ταχύτητα, έχει γυρίσει σελίδα, δε γυρίζει πίσω».

Δείτε επίσης: Οι τόνοι πέφτουν στη ΝΔ αλλά το τραύμα παραμένει ανοιχτό και το χάσμα αγεφύρωτο

Loading