Νίκος Καραγιαννακίδης: «Σε κάποια ειδεχθή εγκλήματα τα ισόβια θα πρέπει να είναι όντως ισόβια» (audio)

«Εγώ προσωπικά είμαι κατά του χημικού ευνουχισμού, όπως και ο κάθε πολιτισμένος άνθρωπος» είπε ο κ. Καραγιαννακίδης

Ο δικηγόρος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Καραγιαννακίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash Radio 99,4 Fm και αναφερόμενος σε ειδεχθή εγκλήματα όπως ο βιασμός της 12χρονης, δήλωσε ότι είναι υπέρ του ότι τα ισόβια θα πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια.

propoli

Αρχικά ο κ. Καραγιαννακίδης για την υπόθεση της 12χρονης είπε:

«Είναι μια συγκλονιστική ιστορία η εκμετάλλευση ενός ανήλικου κοριτσιού το οποίο μάλιστα είναι σε τόσο μικρή ηλικία. Στενοχωριέμαι πάρα πολύ που βλέπω την αντιπολίτευση να κάνει πολιτική σπέκουλα πάνω σε μια εκμετάλλευση ενός ανήλικου κοριτσιού, κάτι το οποίο το θεωρώ άκρως χυδαίο. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ταυτίσει μια ολόκληρη παράταξη με μια χυδαιότητα.

Πιστεύω ότι δεν έχει υπάρξει ξανά αντιπολίτευση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο που να έχει ασχοληθεί με τέτοιο αντικείμενο χυδαίας αντιπολίτευσης. Η Αστυνομία κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της και η Εισαγγελία είναι πολύ προσεκτική στα στοιχεία που δημοσιεύονται».

Μιλώντας για τα όσα έχουν ακουστεί περί της ποινής του χημικού ευνουχισμού, ο κ. Καραγιαννακίδης δήλωσε:

«Η συζήτηση για χημικό ευνουχισμό δεν έχει έρθει καθόλου στο προσκήνιο. Την έχει φέρει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ προσωπικά είμαι κατά του χημικού ευνουχισμού, όπως και ο κάθε πολιτισμένος άνθρωπος. Είμαι όμως υπέρ του ότι τα ισόβια θα πρέπει να είναι όντως ισόβια σε κάποια ειδεχθή εγκλήματα. Είναι αδιανόητο να σκοτώνει κάποιος δέκα ανθρώπους επειδή είχε μια ιδεολογία, ή επειδή αισθάνθηκε δυνατός εκείνη τη στιγμή, και σε 18-20 χρόνια να κυκλοφορεί και πάλι μέσα στην κοινωνία.

Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια το ποινικό μας δίκαιο έχει ποινές χάδια σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν δείτε τον ποινικό κώδικα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 θα διαπιστώσετε ότι η ποινή κάθειρξης έγινε από 5 ως 15 χρόνια, ενώ με τον παλιότερο ποινικό κώδικα ήταν από 5 ως 20 χρόνια».

Δείτε επίσης: Νίκος Καραγιαννακίδης για ειδεχθή εγκλήματα: Μόνη λύση η πραγματική τιμωρία των δραστών

Loading