ΕUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Νοτοπούλου: “Σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό προκαλεί η ανετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης”

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, κατηγορεί την κυβέρνηση για την κατάσταση στα χερσαία σύνορα της χώρας – Αναφέρει πως η ανετοιμότητα της κυβέρνησης να διασφαλίσει την ομαλή ροή δημιουργεί σοβαρό πλήγμα.

Στην ανακοίνωση της η κ Νοτοπούλου αναφέρει πως, «Σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό προκαλεί η ανετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να διασφαλίσει την ομαλή ροή των τουριστών από τα χερσαία σύνορα της χώρας».

propoli

«Στον Προμαχώνα δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων, με τους εισερχόμενους τουρίστες, να αναγκάζονται να περιμένουν έως και πάνω από 5 ώρες για την διέλευση τους! Χαρακτηριστικά είναι τα ρεπορτάζ στα Βουλγαρικά ΜΜΕ τα οποία αποτελούν δυσφήμιση για τη χώρα μας», υπογραμμίζει η κ. Νοτοπούλου.

Παράλληλα, επισημάνει πως «Στους δε Ευζώνους τα σύνορα κλείνουν από τις 11μμ με αποτέλεσμα πολλοί ταξιδιώτες να αναγκάζονται να διενεκτερευουν με τις οικογένειές τους στα αυτοκίνητα τους».

Στη συνέχεια τονίζει«Το χειρότερο όμως για τον ελληνικό τουρισμό και ιδιαίτερα για τους προορισμούς της Β. Ελλάδας, είναι η δυσφήμιση και το αρνητικό κλίμα που προκαλείται, δημιουργώντας ανησυχία για τη συνέχεια της πιο κρίσιμης τουριστικής περιόδου».

«Δυστυχώς, η πρώτη εμπειρία από το άνοιγμα του τουρισμού είναι πολύωρη ταλαιπωρία και εκνευρισμός στις πύλες εισόδου, καθώς η κυβέρνηση δεν φρόντισε να ενισχύσει εγκαίρως τα τελωνεία για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις απαιτήσεις των ελέγχων».

«Όταν όμως είχε έναν χρόνο να προετοιμαστει, δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

«Αμέλεια, αδιαφορία, ανεπάρκεια, ανικανότητα χαρακτηρίζουν το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης για το ανοίγμα του τουρισμού», τονίζει η κ Νοτοπούλου.

Η τομεάρχης Τουρισμού καταλήγει λέγοντας πως «Έστω και την ύστατη στιγμή, να ανοίξουν άμεσα και για τους τουρίστες επιπλέον συνοριακοί σταθμοί για την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών από την Βουλγαρία και να ενισχυθούν οι υφιστάμενοι, να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των Ευζώνων».

Δείτε επίσης: Νοτοπούλου:”Ο Υπουργός Τουρισμού είναι ο μεγάλος απών απο τη διάσωση του κόσμου του Τουρισμου”

Loading