Ο Τσίπρας διαβάζει την εισαγωγή του βιβλίου του Ιθάκη

Ο Τσίπρας διαβάζει την εισαγωγή του βιβλίου του Ιθάκη

Αλέξης Τσίπρας διαβάζει την εισαγωγή του βιβλίου του, αποκαλύπτοντας τη δική του αλήθεια για την ελληνική κρίση. Ο Αλέξης Τσίπρας κάθεται μπροστά στο μικρόφωνο όχι για να παραχωρήσει άλλη μία συνέντευξη ή να απευθύνει μια ομιλία, αλλά για να διαβάσει την εισαγωγή του βιβλίου του Ιθάκη, το οποίο θα κυκλοφορήσει το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Gutenberg. Η φράση ήρθε η ώρα να ειπωθεί η δική μου αλήθεια αποκτά νέα διάσταση. Καθισμένος σε ένα τραπέζι, ο Τσίπρας διαβάζει το βιβλίο στο οποίο καταγράφει την προσωπική του αλήθεια σχετικά με τις δραματικές στιγμές του 2015 και την ελληνική κρίση, που αποτέλεσε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Η ανάγνωση των πρώτων σελίδων του βιβλίου, οι οποίες δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, προκαλεί έντονο ενδιαφέρον. Η σημασία της αφήγησης από τον ίδιο τον συγγραφέα έγκειται στο ότι όταν μιλά για τις επιλογές του, οι αλλαγές στον τόνο της φωνής και οι κινήσεις του σώματος προσφέρουν μια μοναδική προοπτική. Ο Τσίπρας δηλώνει πως στην ιστορία οφείλουμε να μιλήσουμε με ευθύνη και χωρίς φόβο, εξηγώντας το λόγο για τον οποίο έγραψε το βιβλίο.

Αναρωτιέται γιατί είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτή την αφήγηση, καθώς όλοι έχουν καταθέσει τις δικές τους απόψεις για την ελληνική κρίση, εκτός από εκείνον που χρειάστηκε να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις. Ήρθε η ώρα να ακουστεί και η δική μου φωνή, σημειώνει. Σύμφωνα με τον Τσίπρα, η πολιτική δεν είναι απλώς διαχείριση, αλλά η τέχνη της υπέρβασης. Η προσωπική του Ιθάκη δεν είναι μόνο μια αφήγηση του παρελθόντος, αλλά και μια αναζήτηση για την κατανόηση του παρόντος και του μέλλοντος, επιδιώκοντας να περιγράψει τις διαδρομές και τις επιλογές που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Το ταξίδι για την Ιθάκη αρχίζει, με τον Τσίπρα να ενσωματώνει στο λόγο του τα στοιχεία που καθιστούν την αφήγηση αυτή πολύτιμη και ελκυστική για το κοινό.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play