(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Π. Μαρινάκης: «Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα γίνει με διακρατικές συμφωνίες και κριτήρια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Για ιστορική τομή έκανε λόγο ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, τονίζοντας πως αυτό θα γίνει με κριτήρια και διακρατικές συμφωνίες.

Το περίγραμμα της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, που θα παρουσιάσει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ACTION 24 με τους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθινού.

propoli

Σημείωσε πως είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, με το επόμενο την ψήφιση του άρθρου 16.

«Θα επιδιώξουμε την ίδρυση με διακρατικές συμφωνίες ιδιωτικών πανεπιστημίων με συμπράξεις με αντίστοιχα στην Ελλάδα, με κριτήρια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Υπογράμμισε πως οι παρεμβάσεις είναι πολύ σημαντικές, καίριες και τις οποίες ζητούν τα δημόσια πανεπιστήμια, με στόχο την αναβάθμισή τους.

Παράλληλα, επέκρινε τα άλλα κόμματα, λέγοντας πως η Ελλάδα έπεσε θύμα των ιδεοληψηφίων γιατι χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία για την ψήφιση του άρθρου 16.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι έχει ωριμάσει το πολιτικό σύστημα για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη – Τροχαίο στον Περιφερειακό: Απεγκλωβίστηκε οδηγός

Loading