Π. Μαρινάκης: Οι πολίτες δεν θα επωμιστούν το κόστος των παράνομων αγροτικών επιδοτήσεων

Π. Μαρινάκης: Οι πολίτες δεν θα επωμιστούν το κόστος των παράνομων αγροτικών επιδοτήσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε κατά τη διάρκεια πρωινής συνέντευξης του στην τηλεόραση του Σκάι ότι η διαδικασία ανάκτησης των παράνομα καταβληθεισών αγροτικών επιδοτήσεων αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο έλεγχος ξεκινά από τις μεγαλύτερες επιδοτήσεις, καθώς είναι σημαντικό να εξετάσουμε εάν κάποιος έχει λάβει 100, 200, 300, 400 ή 500 χιλιάδες ευρώ σε επιδοτήσεις. Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι μπορεί οι δικαιούχοι να είναι νόμιμοι, αλλά θα πρέπει να γίνουν αυτοποιημένες διαδικασίες για την αναζήτηση των χρημάτων.

Σχετικά με το πρόστιμο που έχει επιβληθεί στη χώρα από την ΕΕ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μειώσει το πρόστιμο και να επιμηκύνει την αποπληρωμή του, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Επανέλαβε ότι οι ενέργειες βελτίωσης των διαδικασιών στον ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκονται σε εξέλιξη, ωστόσο παραδέχθηκε ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Αναφερόμενος στις παραιτήσεις των κυβερνητικών στελεχών, ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε ότι οι λόγοι ήταν πολιτικοί κι όχι ποινικοί, τονίζοντας ότι οι παραιτήσεις είχαν να κάνουν με πολιτικούς λόγους και όχι με ποινικούς λόγους. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την αποδοτικότητα του ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς να ξεχνά τις ευθύνες της.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε ενέργειες για να επαναφέρει τη νομιμότητα και να κλείσει τις πληγές που προκλήθηκαν από παράνομες πρακτικές του παρελθόντος. Εντούτοις, αναγνωρίζει ότι είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί χρόνο και υπομονή.

Στο πλαίσιο των ερωτήσεων σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στην Ευρώπη, υπογράμμισε ότι πάνω από 2.500 υποθέσεις σε πολλές χώρες καταδεικνύουν την έκταση των παρανομιών που χρήζουν ελέγχου, επισημαίνοντας ότι οι καταγγελίες δεν υποδηλώνουν απαραίτητα ενοχή.

Επίσης, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό ζήτημα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να διαχειριστεί τις αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με τις διεθνείς αρχές.

Κλείνοντας, επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να κλείσει τις πληγές που έχουν προκληθεί από τις κρίσεις του παρελθόντος.

Loading

Play