«Γιατί μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες και πιο διαχρονικές πληγές του ελληνικού κράτους. Από μόνο του το 2,7 δισ. που έχουμε πληρώσει ως Ελλάδα, ως ελληνικό κράτος, ως προϋπολογισμός τα τελευταία περίπου 30 χρόνια, τα λέει όλα. Η εξεταστική είναι ο μόνος τρόπος εφόσον, μετά από πάρα πολλές κακές λειτουργίες στο παρελθόν, λειτουργήσει σωστά – και θεωρώ ότι είναι στο χέρι του πολιτικού συστήματος να ανατρέψει τα προγνωστικά. Είναι ο μόνος τρόπος να φωτιστούν πάρα πάρα πολλά σημεία, τα οποία αν δεν φωτιστούν θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Η τεχνική λύση; Γιατί ήταν αναγκαία; Πώς εφαρμόστηκε; Τι έγινε το 2014; Το 2015; Το 2017; Πώς ιδρύθηκε ο ΟΠΕΚΕΠΕ; Αν είχε προδιαγραφές τεχνικών ελέγχων, διαχειριστικών ελέγχων ή τα τοπικά σχέδια βόσκησης;» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην εκπομπή NEWSROOM της ΕΡΤNEWS, αναφερόμενος στην επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Οι πληγές του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε ποινικό επίπεδο, δεν περιορίζονται μόνο στην έρευνα της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Έχω πει πάρα πολλές φορές και εγώ και πολλά άλλα κυβερνητικά στελέχη, ότι 5.200 φυσικά πρόσωπα από το 2019 μέχρι να έρθει η ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχουν σταλεί στη Δικαιοσύνη, με σοβαρές υποθέσεις και προτάσεις για παραπομπές. Η ποινική διερεύνηση των αμαρτωλών ευρωπαϊκών επιδοτήσεων για τα αγροτικά ζητήματα δεν εξαντλείται μόνο στην ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Όλα αυτά πρέπει να τα δει η Βουλή υπό το συνολικό πρίσμα», προσέθεσε.
Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν περίμενε την ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανέφερε πως «είναι λάθος αυτή η εντύπωση που πάει να δημιουργήσει η αντιπολίτευση». Επισήμανε τη σημασία των διασταυρωτικών ελέγχων που έχουν γίνει και τόνισε την ανάγκη αποδείξεων από τη Βουλή.
Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι ήταν πέρυσι. Στις αφίξεις κυρίως από τη Βόρεια Αφρική, έχουμε σημαντικά προβλήματα». Επίσης, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση παίρνει «έκτακτες, αναγκαίες και νόμιμες αποφάσεις» για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
«Το μεταναστευτικό είναι και ζήτημα μηνύματος που εκπέμπεις. Όποιος έρθει, θα ξέρει ότι όταν έρχεται παράνομα στην Ελλάδα, θα είναι στη φυλακή», τόνισε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο πακέτο της ΔΕΘ, σημειώνοντας ότι «ο δημοσιονομικός χώρος είναι 1,5 δισεκατομμύριο» και θα κατευθυνθεί σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη και την υποστήριξη των οικογενειών.
«Αυτό το 1,5 δισεκατομμύριο θα μοιραστεί με έμφαση στη στήριξη της μεσαίας τάξης και των οικογενειών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», δήλωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ