Πέτσας: «Θα επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αν το συστήσουν οι ειδικοί» (vid)

«Πρέπει να επιταχύνουμε ξανά τον εμβολιασμό» ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας παραχώρησε συνέντευξη στο MEGA και ανέφερε πως δεν είναι απίθανο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και σε άλλους κλάδους. 

propoli

Εν συνεχεία δήλωσε πως πιστεύει ότι εντός του επόμενου διαστήματος, θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί και έστειλε το δικό του μήνυμα στη νεολαία ζητώντας να κλείσουν άμεσα ραντεβού για να πραμγατοποιήσουν τον εμβολιασμό τους. 

Για τους εργαζόμενους στην εστίαση είπε:

«Όσο πλησιάζει ο καιρός που θα ενεργοποιούνται οι εσωτερικοί χώροι συνάθροισης, είτε για σίτιση είτε για ψυχαγωγία, η αγορά θα αυτορυθμιστεί και θα εμβολιαστούν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι του χώρου». 

Όσον αφορά τους ανθρώπους οι οποίοι έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο λόγω της δουλειάς τους, όπως οι εργαζόμενοι σε γκισέ δημοσίων υπηρεσιών, είπε πως θα γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο «εάν το συστήσουν βεβαίως οι ειδικοί».

Στην κατηγορία αυτή, όπως διευκρίνισε ο αναπλ. Υπουργός, περιλαμβάνονται η εφορία, τα ΚΕΠ, ο ΕΦΚΑ, το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται», προσέθεσε.

Μιλώντας για την εστίαση είπε πως το γεγονός ότι έμεινε ανοιχτό το ζήτημα «απασχολεί έντονα την αγορά» και ξεκαθάρισε πως «έχουν ήδη εμβολιαστεί οι άνθρωποι της εστίασης». Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν και οι εκπαιδευτικοί, με τον κ. Πέτσα να λέει πως υπάρχει ήδη υψηλό ποσοτσό εμβολιασμού στον συγκεκριμένο κλάδο, και ότι ελπίζει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.  «Πρέπει να επιταχύνουμε ξανά τον εμβολιασμό», τόνισε για τον τομέα της εκπαίδευσης.

Παράλληλα είπε πως ο εμβολιασμός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα, προσφέροντας ανοσία είτε ελαφρότερη νόσηση. «Βεβαίως έχουν γίνει προσλήψεις σε υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό άλλα προκάλεσε έντονη ανησυχία η έξαρση που σημειώθηκε πρόσφατα και το γεγονός ότι να δίνουμε χρόνο στον ιό να δημιουργεί τις μεταλλάξεις που τον ισχυροποιούν» σημείωσε ο κ. Πέτσας και προσέθεσε: «Ωστόσο τελευταία παρατηρείται κάποια αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών γεγονός το οποίο δημιουργεί αισιοδοξία». 

Δείτε επίσης: ΚΙΝΑΛ: Το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια είναι αδιέξοδο

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading