Πιερρακάκης: Τα ζητήματα παιδείας απαιτούν υπευθυνότητα, όχι πυροτεχνήματα

Κυριάκος Πιερρακάκης – Υπουργός Παιδείας – Τα ζητήματα παιδείας απαιτούν υπευθυνότητα αντί για πυροτεχνήματα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Παιδείας απάντησε στις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη για την αντιμετώπιση από την κυβέρνηση των προβλημάτων εκπαίδευσης των δυο μαθητών της Γαύδου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Τα ζητήματα παιδείας απαιτούν υπευθυνότητα αντί για πυροτεχνήματα»

propoli

Με ανάρτησή του στο facebook, ο Κ. Πιερρακάκης αναφέρεται λεπτομερώς στις έως τώρα ενέργειες της κυβέρνησης για να επιλυθεί ένα υπαρκτό πρόβλημα, με βάση την σχετική δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και-κυρίως- σε όσα ετοιμάζονται από το ΥΠΑΙΘΑ , ώστε από τον Σεπτέμβριο 2024 οι μαθητές των πλέον απομακρυμένων περιοχών της χώρας να έχουν πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σχολείο.

«Τα ζητήματα παιδείας είναι πολύ σοβαρά για να αποτελούν αντικείμενο προεκλογικού λαϊκισμού στα social media του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό απαιτούν υπευθυνότητα αντί για πυροτεχνήματα” τονίζει ο Υπουργός Παιδειάς , δηλώνοντας, ταυτόχρονα, πως «η προετοιμασία από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού βρίοσκεται σε φάση ολοκλήρωσης»,

Σημειώνει επίσης ότ «Η λύση που επελέγη για τους δύο μαθητές στη Γαύδο ήταν μεταβατική. Αμέσως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο ακριτικό νησί, τον Ιανουάριο του 2023, υπήρξε κινητοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα εγγραφούν σε σχολική μονάδα και να μην τεθεί σε κίνδυνο ο προβιβασμός τους στην επόμενη τάξη. Σε επικοινωνία με την οικογένεια, η οποία έγινε αμέσως μετά την επίσκεψη, δόθηκε η λύση οι μαθητές να προχωρήσουν σε κατ’ ιδίαν διδασκαλία υπό την επίβλεψη του Γυμνασίου της Παλαιόχωρας Κρήτης, στο οποίο δίνουν εξετάσεις. Εκπαιδευτικοί του σχολείου ήταν σε επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να δίνονται οι σχετικές κατευθύνσεις».

Loading