«Η διαρκής εγρήγορση και αντίδραση απέναντι στις διακρίσεις, τη βία και το μίσος σε βάρος των συνανθρώπων μας είναι χρέος όλων μας και βασική συνθήκη της ειρηνικής συνύπαρξης εθνών και λαών» τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δήλωσή της για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.
Όπως αναφέρει η κυρία Σακελλαροπούλου «Με συγκίνηση και σεβασμό τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας, που εξοντώθηκαν απάνθρωπα κατά τη διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν από 107 χρόνια».
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «Η τραγωδία αυτή συνιστά μελανή σελίδα της ιστορίας και μας υπενθυμίζει πόσο σπουδαία είναι η προστασία της ζωής, η τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η εμπέδωση της διαφορετικότητας στην εθνικότητα, τη θρησκεία και την ταυτότητα. Η διαρκής εγρήγορση και αντίδραση απέναντι στις διακρίσεις, τη βία και το μίσος σε βάρος των συνανθρώπων μας είναι χρέος όλων μας και βασική συνθήκη της ειρηνικής συνύπαρξης εθνών και λαών».
- Σοκ στην Εύβοια: Νεκρή 80χρονη σε τροχαίο στη Λίμνη
- Κώστας Κιλτίδης: Σύννους, περίσκεπτος και τεθλιμμένος – Για τη συναυλία που πλήγωσε και δίχασε
- Έγκαιρη διάγνωση και σύγχρονες οδηγίες για τον καρκίνο του προστάτη
- Εντυπωσιακή αποστολή στο σπηλαιοβάραθρο των Στερνών επισκέφθηκε ο δήμαρχος Σφακίων
- Ανατροπή στην Κάτω Σαξονία: η CDU κερδίζει τις εκλογές, ενώ η AfD εκτοξεύεται
![]()
