(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Σε θέση ευρω-μάχης ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης με πρώτο ζητούμενο τη συσπείρωση

Η χθεσινή ανακοίνωση των νέων επικεφαλής στις γραμματείες της ΝΔ δεν αιφνιδίασε κανέναν.

Ήταν το κομματικό εφαλτήριο ενόψει της ευρω-μάχης που έχουν μπροστά τους ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης, με πρώτο ζητούμενο να είναι η συσπείρωση της κομματικής βάσης.  Στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς λαμβάνουν τα μέτρα τους για να αποφύγουν τυχόν… δυσάρεστες εκπλήξεις και στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν να σφίξουν τα κομματικά λουριά ζητώντας από βουλευτές, στελέχη και ψηφοφόρους να αφήσουν στην άκρη παράπονα, πικρίες και αδιαφορία, ώστε να ριχτούν όλες και όλοι στη μάχη των ευρωεκλογών.

propoli

Αυτό είναι, εξάλλου, ι το βασικό μήνυμα του ανασχηματισμού στις γραμματείες του κόμματος, όπου κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι η επιλογή νέων προσώπων και η ανανέωση της εμπιστοσύνης σε εκείνους και εκείνες που βγήκαν μπροστά και τράβηξαν κουπί το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επί της ουσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι στενοί του συνεργάτες ψάχνουν “εργάτες” και όχι “στρατηγούς”, γιατί από τους τελευταίους η ΝΔ είναι… γεμάτη. Εκείνοι που έχουν γίνει δυσεύρετοι είναι τα πρόσωπα που θα τρέξουν για τη… φανέλα, βάζοντας μπροστά την παράταξη και όχι το προσωπικό τους συμφέρον.

Έως 10 Απριλίου ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Κάπως έτσι, ο κεντρικός κομματικός πυρήνας της ΝΔ προετοιμάζεται για το τριήμερο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο στις 5-6-7 Απριλίου, μέσα από τις εργασίες του οποίου σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός θα τεθεί σε θέση μάχης ενόψει μιας ακόμα εκλογικής μάχης που μόνο αδιάφορη δεν είναι πολιτικά. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις αρχές Απριλίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διεργασίες προκειμένου αμέσως μετά το συνέδριο, γύρω στις 10 του μήνα, να ανακοινωθούν τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, το οποίο έτσι και αλλιώς είναι υπό κατάρτιση.

Ξεκίνησε (άτυπα) η προεκλογική περίοδος

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι ορισμένοι δεν έχουν ήδη λάβει το χρίσμα και δεν έχουν ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό τους αγώνα. Δημήτρης Τσιόδρας, Πύρρος Δήμας, Γιώργος Αυτιάς, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασίλης Κοντοζαμάνης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ξεκίνησαν τις περιοδείες, έχοντας κάθε ένας και κάθε μια διαφορετικό αφήγημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι συχνές εμφανίσεις τους ανά την Ελλάδα μόνο τυχαίες δεν είναι. 

Δείτε επίσης: Πότε αλλάζει η ώρα σε θερινή

Loading