«Σφάζονται» και στα media του ΣΥΡΙΖΑ – Παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Αυγής» Σπύρος Ραπανάκης

Οι μεγάλες ανακατατάξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κουμουνδούρου, με την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη, ξεκίνησαν ήδη από τα media του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας «Αυγή» Σπύρος Ραπανάκης ο οποίος στις εσωκομματικές εκλογές υποστήριξε την Έφη Αχτσιόγλου, υπέβαλε την παραίτησή του. Σύμφωνα μκε πληροφορίες αυτό έγινε την περασμένη Παρασκευή κι έτσι το όνομά του δεν υπάρχει πλέον στην ταυτότητα.

propoli

Δείτε εδώ την σημερινή ταυτότητα της «Αυγής»: 

Καυγάς Πολάκη-Ραπανάκη με επίκεντρο την Αχτσιόγλου

Τον Ιούλιο ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παύλος Πολάκης είχε έντονο καβγά με τον κ. Ραπανάκη για την Έφη Αχτσιόγλου.

Αφορμή ήταν κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο βουλευτής στην τοποθέτηση του στην πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Οι όροι «καλλιστεία» και «lifestyle» που χρησιμοποίησε ο Παύλος Πολάκης ενόχλησαν τον δημοσιογράφο και έκανε λόγο για «αθλιότητες», συσχετίζοντας τις αναφορές αυτές με την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, την οποία, ωστόσο, δεν κατονόμαζε.

Aliri

Ο πρώην πλέον διευθυντής της Αυγής Σπύρος Ραπανάκης έγραψε ότι «την επόμενη ημέρα δίνεται η ευκαιρία να μπουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές με το λούμπεν, τον σεξισμό και τις ψευτοπαλικαριές», με τον Παύλο Πολάκη να λέει με τη σειρά του ότι «μόνο για φτύσιμο είναι οι χαρακτηρισμοί σου».

Σχετικά με τις κόκκινες γραμμές ο κ. πολάκης σχολίασε ότι «είναι καιρός να μπουν στην δηθενιά, στη θολούρα, στον δικαιωματισμό του περιθωρίου, στα άκαπνα και ακίνδυνα κομ ιλ φω, ανασηκωμένα φρυδάκια που νομίζουν πως είναι ο ορισμός της αριστεράς».

Το σχόλιο Πολάκη για την Αχτσιόγλου

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο κ. Πολάκης είχε πει ότι δε θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, αφού ήθελε να γίνουν οι εκλογές μετά τις αυτοδιοικητικές του Οκτωβρίου. Ο βουλευτής μάλιστα έκανε λόγο για «lifestyle» και «καλλιστεία».

Αρχικά είπε στην ομιλία του ότι «ο Αλέξης ως πρόεδρος, ακόμη και με τους όρους life style που τείνουμε να αποδεχτούμε, ήταν περισσότερο από επαρκής. Αποδείχτηκε, όμως, ότι αυτό δεν ήταν αρκετό» και στη συνέχεια σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη φάση, που διαδικασίες fast track με χαρακτηριστικά καλλιστείων ή με επικέντρωση σε επίπλαστα ψευδο-διλήμματα (Κέντρο ή Αριστερά;) δεν πρόκειται να τον ανατάξουν».

Πρόβλημα και στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Κρίση δείχνουν να περνάνε και οι σχέσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα ηγεσία του κόμματος. Το Sputnik Festival 2023 , το οποίο ήταν να διεξαχθεί από 29/9 ως 1/10, στο Άλσος Στρατού, ακυρώθηκε.

Δείτε επίσης: Αλέξης Τσίπρας: Συνεχάρη τον Κασσελάκη – Το τηλεφώνημα στην Αχτσιόγλου

Loading