Ο Κυριάκος Μητσοτάκης – ο οποίος έχει ήδη αναλάβει μέρος της επικοινωνιακής ερμηνείας των μέτρων – σκοπεύει να παραδώσει τη σκυτάλη στους βουλευτές του κόμματος
Μετά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ και τη μικρή ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, σήμερα το ενδιαφέρον στρέφεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, η οποία καλείται να εκλέξει νέο γραμματέα, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου.
Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει τον Μάξιμο Χαρακόπουλο – κίνηση που κάποιοι ερμήνευσαν ως “άνοιγμα” προς το καραμανλικό στρατόπεδο – θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπερψηφιστεί. Παρά ταύτα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις τοποθετήσεις των βουλευτών που θα μιλήσουν μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού.
Όπως μεταδίδεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης – ο οποίος έχει ήδη αναλάβει μέρος της επικοινωνιακής ερμηνείας των μέτρων – σκοπεύει να παραδώσει τη σκυτάλη στους βουλευτές του κόμματος. Θα τους ζητήσει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο, δίνοντας έμφαση τόσο στην πολιτική τεκμηρίωση των παρεμβάσεων όσο και στη σύνδεσή τους με την ιδεολογική φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι αφενός τα μέτρα να μην ξεχαστούν, αφετέρου να ενταχθούν οργανικά στο συνολικό κυβερνητικό αφήγημα.
Η κεντρική γραμμή είναι ότι τα πλεονάσματα επιστρέφουν στους πολίτες – πάντα εντός των δημοσιονομικών ορίων – και ότι οι παρεμβάσεις απευθύνονται στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και όχι σε μια μειοψηφία. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει και το πλαίσιο του κομματικού προγραμματισμού για την επόμενη περίοδο, με το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας να τοποθετείται, εκτός απροόπτου, προς το τέλος του έτους.
Το πρώτο στίγμα το έδωσε από τη Λήμνο, όπου βρέθηκε χθες ο Πρωθυπουργός, υπερασπιζόμενος τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ, αλλά και αναφερόμενος σε πρωτοβουλίες που δεν είναι οριζόντιες, αλλά εστιασμένες σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές. Στόχος, όπως τόνισε, είναι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να μην αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
«Η στήριξή μας δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο σε μια σειρά από οριζόντια μέτρα. Κάθε φορά που ερχόμαστε θέλουμε να αντιμετωπίζουμε τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου. Να ξέρετε ότι είμαστε εδώ πάντα με τα αυτιά μας ανοιχτά να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία. Για εμάς -και το λέω ακόμα περισσότερο για τον Άη Στράτη – δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης και πρώτης κατηγορίας» σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας. «Οι ακρίτες μας στο Βορειοανατολικό Αιγαίο έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ασφαλείς» πρόσθεσε.
Πηγή: thetoc.gr