Επίθεση στην κυβέρνηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει «κάθαρση και λογοδοσία».
Η υπόθεση Σεμερτζίδου έχει εντείνει ακόμα περισσότερο την αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ παράλληλα ξεκινούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής.
Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «Γαλάζιο Σκάνδαλο», την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση υπογραμμίζει πως η δέσμευσή της είναι η πλήρης αποκάλυψη όλων των στοιχείων και η επιστροφή κάθε παράνομης επιδότησης.
«Η νέα δημοκρατία δεν θέλει να κρύψει κάτι θα γίνουν δημόσια συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής και εκεί ο καθένας μπορεί να προσκομίσει τα δικά του στοιχεία. Μετά από όσα ήρθαν στο φως η κυβέρνηση και πριν είχε κάνει κάποια βήματα για να είμαι δίκαιος, αλλά πάντως μετά κινήθηκε με αποφασιστικότητα», ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης.
Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ η υπόθεση Σερμετζίδου μετά τη δέσμευση της περιουσίας της από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να θυμίζει ότι «κόπηκε» από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ το 2023. «Για μία σειρά από κριτήρια ο πρωθυπουργός δεν την είχε συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.
«Χρειάστηκαν δύο μήνες και δεκάδες μισόλογα για να σπάσει τη σιωπή του ο κ. Μαρινάκης και να ομολογήσει αυτό που ήξεραν όλοι, ότι δηλαδή ως σήμερα η κα. Σεμερτζίδου είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας με δόξα και τιμή», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.
«Ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι εκ του θεσμικού του ρόλου “εκπροσωπεί την κυβέρνηση και όχι τη Νέα Δημοκρατία” ενώ πρόσθεσε, ότι “από τη στιγμή που ξεκινά μία έρευνα, θα πρέπει να ακολουθηθεί μία διαδικασία στη λογική της αναστολής, παραπέμποντας για απαντήσεις στη Ν.Δ., η οποία κατέστησε γνωστό ότι η κομματική ιδιότητα της κυρίας Σεμερτζίδου είχε ανασταλεί από τις 5 Αυγούστου», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.
«Αφού η πολιτεύτρια με τις φεράρι από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει διαγραφεί από το καλοκαίρι, γιατί θα το αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία;», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
Επίθεση στην κυβέρνηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει «κάθαρση και λογοδοσία».
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που επέβαλε με τη γνωστή, πρωτοφανή αντιδημοκρατική μεθόδευσή της η κυβερνητική πλειοψηφία, δεσμεύεται ότι θα αναδείξει, σε όλο το εύρος τους, τη διαπλοκή και τη διαφθορά της «γαλάζιας εγκληματικής οργάνωσης».
Για ανάγκη ουσιαστικής διαλεύκανσης όλων των πτυχών του σκανδάλου και φυσικά της επιστροφής όλων των παράνομων επιδοτήσεων κάνει λόγο το ΚΚΕ. «Οτιδήποτε άλλο θα αξιοποιηθεί για να “ξεπλυθεί” η κυβέρνηση, οι πολιτικές και ποινικές της ευθύνες και κυρίως για να “βγει λάδι” η πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ, που ξεκληρίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες», τονίζει.
«Γιατί δεν βγαίνουν στην δημοσιότητα όλα τα ονόματα των εμπλεκομένων που πήραν λεφτά; Και η κυβέρνηση και όλες οι υπηρεσίες γνωρίζουν τα ΑΦΜ τους. Γιατί τα κρύβουν;», ανέφερε ο Κυρ. Βελόπουλος.
«Εμείς καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν τοποθετηθεί κατά της διαφθοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ να αναλάβουμε μαζί όλες τις πρωτοβουλίες ώστε να πάψει η ασυδοσία», σημειώνει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στη δεύτερη συνεδρίαση τα μέλη της εξεταστικής θα κληθούν να αποφασίσουν τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στην πρώτη λίστα μαρτύρων.
Πηγή: ertnews.gr