(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξε η πόρτα για την ομάδα Αχτσιόγλου – Θέμα ωρών η έξοδος μέσω Πολιτικής Γραμματείας

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνεδρίασης που έχει προγραμματιστεί για τις 16:00, αναμένεται να τεθούν οι προγραμματισμός του κόμματος και της Κ.Ο. για την επόμενη περίοδο, καθώς επίσης και η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, για τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου.

propoli

Όλα δείχνουν ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ακόμα και αυτό της παραμονής στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιων στελεχών από την τάση αυτή.

Η Έφη Αχτσιόγλου και οι «6+6» αποφάσισαν πάντως να συνεχίσουν τις εσωκομματικές διεργασίες με μέλη και βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ, ώστε όταν αποφασίσουν να κάνουν το μεγάλο βήμα να είναι σίγουροι πόσοι και ποιοι θα τους ακολουθήσουν.

Οι βουλευτές που εντάσσονται στην ομάδα Ατσιόχλου σταθμίζουν τις δυνάμεις τους για την δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας.

Με την λεγόμενη ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου να έχει ξεκαθαρίσει μέσα από πολύ σκληρές ανακοινώσεις και δηλώσεις ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι βιώσιμη και καθιστά αδύνατη τη συμβίωση, τα σενάρια για το χρόνο αποχώρησής τους είναι καθημερινά.

Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί και επιμένει είναι ότι η λεγόμενη ομάδα των 6+6 θα αποχωρήσει το πρωί της Πέμπτης πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ).

Χθες ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συνεδριάσει σήμερα στις 16.00. θα επιχειρήσει, όπως είπε να δημιουργήσει ένα άτυπο πολιτικό κέντρο όπου θα χαράσσει στρατηγική.

Στην ΠΓ συμμετέχει και η ομάδα Αχτσιόγλου αλλά και άτομα που πρόκεινται στην Ομπρέλα.

Οι μισοί ωστόσο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από την ομάδα των 6+6 μόνο η Θεανώ Φωτίου.

Δείτε επίσης: Τσακαλώτος για Κασσελάκη: Δεν διατίθεται να υπερασπιστεί τις επιλογές του Τσίπρα

Loading