ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Χρήστος Σπίρτζης δεν ψηφίζει για πρόεδρο και δε συμμετέχει στο συνέδριο

Ο κ. Σπίρτζης εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με τα όσα διαδραματίζονται στο κόμμα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δε θα συμμετάσχει στις σχετικές διαδικασίες.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε να πάρει μέρος στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος στις 2 Σεπτεμβρίου.

propoli

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε: «Είναι θέση μου να μην αναμειχθώ, γιατί θεωρώ ότι παρότι οι αποφάσεις για τις διαδικασίες, λήφθηκαν αποφάσεις για τις διαδικασίες με τις οποίες έχω διαφωνήσει. Γιατί όταν ένα κόμμα, ένας πολιτικός φορέας έχει υποστεί μια τόσο μεγάλη ήττα που κατά τη γνώμη μου είναι στρατηγική της ευρύτερης παράταξης, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύει το πολιτικό σύστημα της χώρας μας να κινείται μεταξύ δεξιάς – ακροδεξιάς.

Νομίζω ότι για να μπορέσει να ανταπεξέλθει ο χώρος και ο φορέας, όφειλε να μιλήσει να μπει σε ένα βαθύ διάλογο για τα αίτια της διαφωνίας, να βρεθούν οι διαφωνίες και οι συνθέσεις. Και στη συνέχεια οι διαφορετικές εκδοχές θα διαμόρφωναν και δύο – τρεις υποψηφιότητες. Θεωρείτε ότι δεν ξέρει ο Σωκράτης Φάμελλος να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ; Νομίζω ότι δεν είναι τόσο μεγάλο γεγονός στα πολιτικά πράγματα του τόπου η ΔΕΘ».

Ο κ. Σπίρτζης αρνήθηκε να πάρει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου, τονίζοντας ότι μεταξύ τους όλα κρίνονται στην επικοινωνία και τόνισε ότι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν πρόκειται να πάρει μέρος στο Διαρκές Συνέδριο της 2ας Σεπτεμβρίου ούτε και στην εκλογή προέδρου στις 10 Σεπτεμβρίου.

«Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, όταν οι διαδικασίες που έχεις επιλέξει μετατοπίζουν ούτως ή άλλως το βάρος από την πολιτική στην επικοινωνία, αντί να συζητήσεις με τον κόσμο ποια είναι τα λάθη από το 2019. Είχαμε μια πολύ μεγάλη απώλεια της τάξης του 50%. Θα όφειλες τη διαδικασία να την απευθύνεις στην κοινωνία. Είναι προφανές ότι με τέτοιους όρους κατεβαίνουν όλοι οι υποψήφιοι. Άρα κάποιος θα είναι καλύτερος στην επικοινωνία.

Γι αυτό δεν πρόκειται να πάω ούτε στην εκλογή προέδρου, ούτε στο Διαρκές Συνέδριο, που δεν θα γίνει συζήτηση. Θα παρουσιάσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι τις θέσεις τους. Στο Συνέδριο του Νοεμβρίου θα γίνει απολογισμός και εκεί βεβαίως θα συμμετάσχω».

Δείτε επίσης: Πρόσκληση Μαρίας Μανούκα στον Αγιασμό του Εκλογικόυ Κέντρου στο Ελ. Κορδελιό

Loading