ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πολιτικές επιλογές απαξίωσης της Επιθεώρησης Εργασίας έχουν αφήσει τους εργαζόμενους μόνους τους»

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις συνθήκες εργασίας εν μέσω καύσωνα.

«Το εκτυλισσόμενο κύμα καύσωνα συνοδεύεται από ανησυχητικά υψηλό αριθμό καταγγελιών για έκθεση εργαζόμενων σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Με τις πιο ευάλωτες και επισφαλείς κατηγορίες εργαζόμενων να είναι αυτές που για μια ακόμα φόρα βρίσκονται απροστάτευτοι», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωση του.

propoli

Παράλληλα αναφέρει πως «οι ακραίες καιρικές συνθήκες όμως δεν οδηγούν από μονές τους σε μια τόσο ακραία πραγματικότητα» και πως «το ότι η εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς είναι σε οριακό σημείο επιβεβαιώνεται δυστυχώς με την εκρηκτική άνοδο των εργατικών ατυχημάτων την φετινή χρόνια».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι μετράμε ήδη δυο θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που συνδέονται άμεσα με την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες». Επισημαίνει ότι «και στις δύο περιπτώσεις οι εργαζόμενοι ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες και έχρηζαν αυξημένης προστασίας που απουσίαζε, αποκαλύπτοντας με τραγικό τρόπο πως το καθεστώς ασυδοσίας που κινδυνεύει να γίνει κανονικότητα».

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχολιάζει ότι «σε ένα καθεστώς γενικευμένης παραβατικότητας οι πολιτικές επιλογές απαξίωσης της Επιθεώρησης Εργασίας έχουν αφήσει τους εργαζόμενους μόνους τους» και πως «την ίδια στιγμή το υπουργείο Εργασίας αναλώνεται στην επικοινωνιακή διαχείριση μιας ζοφερής πραγματικότητας». «Με τόση αγωνία για το δίκιο των εργαζόμενων που όπως είδαμε στην υπόθεση της Ρόδου καταλήγει να νομιμοποιεί αντί να τιμωρεί καταχρηστικές συμπεριφορές», σχολιάζει.

Δείτε επίσης: Παραιτήθηκε από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Σπίρτζης – Ο Στέφανος Τζουμάκας στη θέση του

Loading