Η πολιτική πόλωση εντείνεται στο κοινοβούλιο λόγω της υπόθεσης των Τεμπών, με την αντιπολίτευση να παίρνει θέσεις μάχης. Νέα πόλωση εντός του κοινοβουλίου αναμένεται να προκαλέσει η υπόθεση των Τεμπών. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης οργανώνονται και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται η κατάθεση δύο αιτημάτων για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Κεντρικό πρόσωπο στη συζήτηση είναι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, όμως, άλλα γαλάζια στελέχη θα βρεθούν επίσης στο κάδρο της προοδευτικής αντιπολίτευσης.
Τα στρατόπεδα στα έδρανα της προοδευτικής αντιπολίτευσης είναι τρία. Μέχρι τη Δευτέρα, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να καταθέσει το δικό του αίτημα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά συνεργάζονται στο θέμα της προανακριτικής, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Από την άλλη πλευρά, οι γέφυρες μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Στέφανου Κασσελάκη υπάρχουν, αλλά λόγω του περιορισμένου αριθμού βουλευτών δεν είναι σε θέση να καταθέσουν πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, καθώς υπολείπονται των 30 απαιτούμενων βουλευτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και για άλλους υπουργούς που υπηρέτησαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Αυτό περιλαμβάνει τους πρώην υφυπουργούς Μιχάλη Παπαδόπουλο και Γιώργο Καραγιάννη, καθώς και τον Γιάννη Κεφαλογιάννη. Επιπλέον, θα υπάρξει και αναφορά στον Χρήστο Σπίρτζη, ενώ τα τυχόν αδικήματά του ενδέχεται να έχουν παραγραφεί.
Κομματικές πηγές επισημαίνουν ότι ο σκοπός του ΠΑΣΟΚ είναι να διερευνηθεί η αλήθεια και να διασφαλιστεί ένα πλαίσιο ελέγχου που θα οδηγήσει τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη. Τη Δευτέρα, πριν από την κατάθεση του αιτήματος, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά προχωρούν στη μελέτη της δικογραφίας. Κατά τη συνάντηση της Πέμπτης, αποφασίστηκε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία για την εξέταση του υλικού. Όπως ανέφεραν πηγές από τα δύο κόμματα, η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, αλλά οριστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν.
Είναι προφανές ότι οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να συνεργαστούν στο συγκεκριμένο ζήτημα. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η στοιχειοθέτηση κατηγορητηρίου μπορεί να μην περιορίζεται μόνο στον Κώστα Καραμανλή.
Τέλος, οι αναφορές που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών δείχνουν την ανάγκη για σοβαρότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της διαδικασίας και να αποφευχθούν κινήσεις που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν την αλήθεια. Οι παρατηρήσεις αυτές φαίνεται να υπονοούν και τον προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη συνομιλήτρια για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή περιεχομένου: in.gr