Η κυβέρνηση προχωρά σε νομικές διαδικασίες για την υπόθεση Καραμανλή, ενώ η αντιπολίτευση αντιδρά δυναμικά. Μια νέα φάση εισέρχεται η πολιτική σκηνή μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση του πρώην υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, σχετικά με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Η κυβέρνηση σκοπεύει να ακολουθήσει το μοντέλο Τριαντόπουλου, προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση και να αποδείξει ότι δεν είναι εμπόδιο στη διερεύνηση οποιασδήποτε ευθύνης, ακόμη και υπουργών.
Η απόφαση για την ίδρυση προανακριτικής επιτροπής φαίνεται αναπόφευκτη, με ενδεχόμενη παραπομπή του Καραμανλή σε δικαστικό συμβούλιο. Ωστόσο, το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ενήμερο ότι αυτή η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη σε σύγκριση με την περίπτωση Τριαντόπουλου. Ο Κώστας Καραμανλής, δηλώνοντας τη διάθεσή του να συνεργαστεί με τις αρχές, προσπαθεί να διασκεδάσει τις ανησυχίες σχετικά με τις ευθύνες που ενδέχεται να προκύψουν από τη διερεύνηση.
Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει να προτείνει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, εστιάζοντας στις ευθύνες τόσο του Καραμανλή όσο και του Χρήστου Σπίρτζη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, δεν φαίνεται να έχει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για να υποβάλει παρόμοια πρόταση, ενώ το ΚΚΕ προειδοποιεί την κυβέρνηση να αποφύγει τις fast track διαδικασίες.
Η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από την υπόθεση αυτή είναι έντονη και αναμένεται να έχει σημαντικές εξελίξεις στο μέλλον.
Πηγή περιεχομένου: in.gr