Την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για τη «Νέα Αλλαγή» θα παρουσιάσει η Φώφη Γεννηματά

Την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για τη «Νέα Αλλαγή», που εξασφαλίζει την αυτοπεποίθηση με αξιοπρέπεια, θα παρουσιάσει η πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα του «Thessaloniki Helexpo Forum», όπως δήλωσε η ίδια, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τεράστια αποτυχία» στη διαχείριση της πανδημίας, για ανικανότητα και σημείωσε ότι η πολιτική της «οδηγεί σε ερείπια».

«Είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που μπορεί να συμβάλει για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και για να μειώσουμε τις ανισότητες, ένα πρόγραμμα που προωθεί την ανάπτυξη αλλά ταυτόχρονα και την κοινωνική προστασία», είπε η κ. Γεννηματά και συνέχισε: «Είναι ένα πρόγραμμα με προοδευτικό πρόσημο που εξασφαλίζει ότι θα αξιοποιηθούν στο έπακρο τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι μια τεράστια ιστορική ευκαιρία για τη χώρα, οι πόροι, δηλαδή που θα έρθουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης».

propoli

Ειδικά για τα κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης σημείωσε ότι η πρόταση του ΚΙΝΑΛ «δεν επιτρέπει να χαθούν τα χρήματα αυτά για να βοηθηθούν οι φίλοι, οι λίγοι, οι πελάτες, αλά για να αξιοποιηθούν για όλους τους Έλληνες, όπως έχει ανάγκη η χώρα».

«Το ΚΙΝΑΛ, με την πρόταση αυτή, εξασφαλίζει την αυτοπεποίθηση με αξιοπρέπεια, αυτό που έχουν ανάγκη σήμερα οι Έλληνες πολίτες. Και το έχουν ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ, διότι είναι πραγματικά αδιανόητο, μετά από τόσους μήνες να συζητάμε ξανά για lockdown στην Ελλάδα. Δυστυχώς, αυτό αποδεικνύει την τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της δεύτερης φάσης της πανδημίας», παρατήρησε.

«Είχαμε επισημάνει από την αρχή ότι η ευθύνη της είναι τεράστια και για να μας κρατήσει υγιείς, αλλά και για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας και τα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, δεν παρουσιάστηκε ποτέ κανένα σχέδιο. Το μήνυμα της χαλαρότητας δόθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τα στελέχη της κυβέρνησής του. Σχεδόν σφύριξαν τη λήξη σαν να είχαμε τελειώσει με την πανδημία και σήμερα η πανδημία είναι πάλι εδώ, ο φόβος και η ανασφάλεια είναι πάλι εδώ και κινδυνεύουμε να χάσουμε τους πρώτους δύο μήνες της καραντίνας. Δυστυχώς, είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την ανικανότητα της κυβέρνησης να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται. Από τα σχολεία μέχρι την καθημερινότητα των πολιτών».

Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΚΙΝΑΛ είπε ότι θα κάνει σκληρή και δημιουργική αντιπολίτευση και υπογράμμισε: «Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση, δημιουργική, όμως, αντιπολίτευση, έτσι ώστε να πετύχουμε επιτέλους κάποια αποτελέσματα υπέρ των Ελλήνων για την υγεία τους, αλλά και για να καταφέρουν να μείνουν όρθιοι. Διότι η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε ερείπια».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έφτασε στα γραφεία διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo συνοδευόμενη από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Aliri

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας την ενημέρωσε για το Thessaloniki Helexpo Forum και η κ. Γεννηματά συμφώνησε με την πρόταση να καθιερωθεί ως θεσμός παράλληλα με τη Διεθνή ΕκΘεση κάθε Σεπτέμβριο.

Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή της για την πρόοδο σχετικά με το έργο ανάπλασης της ΔΕΘ.

Στις 19.00, η κ. Γεννηματά θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

©Πηγή: amna.gr

Loading