Τσακαλώτος για ΣΥΡΙΖΑ: «Χρειάζεται δουλειά μυρμηγκιού για τα επόμενα χρόνια»

Σημείωσε ότι η μάχη για το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι μια ιδεολογική μάχη και θα πρέπει να δοθεί από την αριστερά στο πλαίσιο των αρχών και των αξιών της έτσι ώστε να πείσει την κοινωνία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά είναι διαχρονικά υπέρ του δημοσίου πανεπιστημίου», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συζήτηση στην οποία συμμετείχε στο camping της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας, σε workshop που αφορούσε στο δημόσιο Πανεπιστήμιο και το άρθρο 16.
Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «αυτό δεν είναι απλώς μια στείρα ιδεολογική θέση, αλλά μία που απαντά στο ερώτημα αν θέλουμε να προστατεύσουμε κάποιους χώρους της κοινωνίας από τη λογική της αγοράς, και ένας από αυτούς είναι και το δημόσιο πανεπιστήμιο, γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων».

propoli

Σημείωσε ότι η μάχη για το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι μια ιδεολογική μάχη και θα πρέπει να δοθεί από την αριστερά στο πλαίσιο των αρχών και των αξιών της έτσι ώστε να πείσει την κοινωνία γιατί, ως αξία, το πανεπιστήμιο πρέπει να προστατευθεί από τη λογική του ανταγωνισμού. Γιατί, όπως συνέχισε, «οι θέσεις και οι προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρες, τόσο σε ιδεολογικό επίπεδο, όσο και στην πράξη, αφού ξεκίνησαν από την προηγούμενη τετραετία με συστηματική αποδυνάμωση και απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου για να δημιουργήσουν το έδαφος για να ανοίξει η συζήτηση για αλλαγές στο άρθρο 16 του Συντάγματος».

Τόσο σήμερα στο camping της Νεολαίας, όσο και χθες από την Πάτρα, όπου συνομίλησε με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι χρειάζεται δουλειά μυρμηγκιού, με συγκεκριμένους στόχους για το πού θέλει να βρίσκεται το κόμμα το 2026, αλλά και αντίστοιχους στόχους για τα ενδιάμεσα χρόνια. Τα πεδία στα οποία μπορεί να κινηθεί είναι πολλά: τοπική αυτοδιοίκηση, χώροι εργασίας, κινήματα κλπ, επισήμανε. Τόνισε ότι «η ανάκαμψη αυτή θα είναι σταδιακή χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού» και πως «ωστόσο, για να επιτευχθεί αυτή η ανάκαμψη, θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει μια ξεκάθαρη ταυτότητα. Γιατί μπορεί να απευθύνεται σε όλους, να παράγει, ως Αριστερά, επιχειρήματα που να μπορούν να πείσουν όλους, αλλά για να είναι αξιόπιστος πρέπει να είναι ξεκάθαρο από ποια αφετηρία το κάνει».

Δείτε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη αύριο Δευτέρα στην ΚύπροLoading