(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Βορίδης για μη κρατικά Πανεπιστήμια: «Το νομοσχέδιο υπηρετεί μια πραγματική ανάγκη στην κοινωνία»

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε την Αριστερά ως «βαθιά αναχρονιστική, αγκυλωμένη και αντιδραστική».

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στη σημερινή του παρέμβαση στη βουλή για τα μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια είπε πως αυτό το νομοσχέδιο έχει ως στόχο να υπηρετήσει μια πραγματική ανάγκη στην κοινωνία, όπως είναι ξεκάθαρο ότι αναδεικνύει, ειδικά την Αριστερά και μάλιστα όλες της τις παραλλαγές, «ως μία δύναμη βαθιά αναχρονιστική, αγκυλωμένη και αντιδραστική. Και ευτυχώς ο ελληνικός λαός το έχει καταλάβει και σας έχει στην θέση που σας αξίζει».

propoli

Ο κ. Βορίδης μίλησε και για τους ψηφοφόρους που «δεν τους άρεσε κάτι που ψηφίσαμε και βλέπουν κάτι κόμματα που το παίζουν πατριωτικά δεξιά, να πάνε προς τα εκεί» και είπε:

«Η Νίκη δεν είχε πει στις προγραμματικές της δηλώσεις ότι πρόκειται να υποστηρίξει τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αρκεί να είναι καλά τα ελληνικά γράμματα;» Εγώ ήξερα ότι μέσα στις βασικές αξίες της Δεξιάς, υπάρχει μία που λέγεται Ελευθερία. [..] που σημαίνει να δώσουμε δικαίωμα επιλογής στους πολίτες [..] Εσείς έχετε έχετε ταυτιστεί πλήρως. Έχετε ευθυγραμμιστεί με την Αριστερά. Θέλετε λίγο να το εξηγήσετε και σε αυτούς τους καημένους που νομίζουν ότι σας ψηφίζουν επειδή είστε δεξιοί;» ρώτησε ο κ. Βορίδης.

Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός είπε πως «εσείς το «δεξιό» κόμμα, έχετε καταργήσει την έπαρση της σημαίας, τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, έχετε ψηφίσει νόμο για το γάμο ομόφυλων, τη νομιμοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών, και ότι βουλευτές της ΝΔ ντρέπονται να εμφανιστούν στις εκκλησίες».

Loading