Βορίδης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε βαθιά νυχτωμένοι»

Πυρά Βορίδη κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Τι δήλωσε για Στυλιανίδη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, επεσήμανε στη Βουλή την αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατανοήσει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και να αντιληφθεί σε βάθος τους προβληματισμούς των πολιτών.

propoli

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή Στυλιανίδη και τα σχόλια της αντιπολίτευσης για την κυβερνητική του συνύπαρξη με τον πρώην Επίτροπο, είπε:

«Επειδή σας ξενίζει αυτή η συνύπαρξη, η ανάλυση σας με κάνει ευτυχή. Δείχνει ότι είστε μακριά νυχτωμένοι. Δείχνει ότι δεν καταλαβαίνετε τους όρους με τους οποίους συγκροτούνται τα σημερινά μέτωπα. Σήμερα διαμορφώνονται μεγάλα ρεύματα που ενώνουν δύο μεγάλες έννοιες. Εσείς πάτε να τα μετατοπίσετε σε ποιος ήταν σημιτικός και ποιος εθνικοπατριώτης. Τα ζητήματα είναι ποιος θα υπερασπιστεί την ελευθερία, τις θεσμικές εγγυήσεις και τη δημοκρατία, ποιος έχει συγκροτημένη πολιτική περιορισμού της αλόγιστης μετανάστευσης, ποιος θα εγγυηθεί τον νόμο και την τάξη. Αυτά είναι που σε επίπεδο προγραμματικό μας ενώνουν. Δεν θα κοιτάξουμε την πολιτική πορεία του καθενός στο παρελθόν. Μας ενώνει στην κυβέρνηση ένα πολιτικό πρόγραμμα μεταρρύθμισης και ανασυγκρότησης της πατρίδας. Όσο δεν το καταλαβαίνετε τόσο το καλύτερο για εμάς γιατί δεν θα έχετε συγκροτημένη απάντηση», τονίζοντας παράλληλα πως ο κ. Στυλιανίδης αποτελεί σπουδαία προσωπικότητα του μείζονος ελληνισμού.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για το λόμπινγκ και τη διαφάνεια στο δημόσιο, ο κ. Βορίδης έστρεψε και πάλι τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν έχει ουσιαστικές διαφωνίες και εδώ και μέρες προσπαθεί να εξηγήσει γιατί δεν το ψηφίζει.

Ολοκληρώνοντας υποστήριξε: «Αυτό δείχνει ότι είναι ένα καλό νομοσχέδιο για την κοινωνία. Αυτονόητα είναι όσα κάνουμε και γι ’αυτό έχει τέτοια αποδοχή η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Δείτε επίσης: Έλληνας πολίτης και με τη βούλα ο Χρήστος Στυλιανίδης – Το ΦΕΚ με την πολιτογράφησή του

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading