Ανάγκη συνολικής και αδιάλειπτης προσπάθειας για την καταπολέμηση της βίας
Την απερίφραστη καταδίκη της για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού, το βράδυ της Δευτέρας (31/1) στη Θεσσαλονίκη, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας. Η ΔΕΑΒ υπογραμμίζει την ανάγκη συνολικής και αδιάλειπτης προσπάθειας για την καταπολέμηση της βίας και ζητά την άμεση σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:
«Ο αθλητισμός είναι δημιουργία, όχι καταστροφή.
Ο αθλητισμός είναι χαρά, όχι πόνος.
Ο αθλητισμός είναι ζωή, όχι θάνατος.
Η ΔΕΑΒ καταδικάζει απερίφραστα το τραγικό περιστατικό βίας στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων δύο.
Άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία στους δράστες.
Η ΔΕΑΒ, στο πλαίσιο του ρόλου και των δυνατοτήτων της, αναπτύσσει διαρκώς τις δράσεις της με γνώμονα την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς αγώνες, όπου έχει αρμοδιότητα.
Η προσπάθεια καταπολέμησης και εξάλειψης του φαινομένου της βίας, που ταλανίζει τον αθλητισμό, ιδιαίτερα εκτός αγωνιστικών χώρων τελευταία, πρέπει να είναι συνολική και αδιάλειπτη.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Άλκη Καμπανού».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Μαρτυρία – Αττική Οδός: Σκεφτόμουν ότι την επόμενη μέρα η Ελλάδα θα μετράει παγωμένους νεκρούς – Δείτε Βίντεο
- Σκληρή απάντηση του ΚΚΕ για τη ΔΕΘ: Ο ορίζοντας 2030 του Μητσοτάκη φέρνει μόνο ανασφάλεια
- ΚΚΕ για ΔΕΘ: Ο «Ορίζοντας για την Ελλάδα του 2030» του κ. Μητσοτάκη αφήνει για τον λαό ανασφάλεια και αβεβαιότητα
- Γιορτή σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν και τι τιμά η Εκκλησία
- Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα: τι φέρνει η Κυριακή 06.09.2026
- Οξύτατη επίθεση της ΕΛΑΣ στον Μητσοτάκη μετά τη ΔΕΘ
![]()
