Επίδοση για… Τόκιο η εθνική ανδρών στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική στο μίτινγκ «Ακρόπολις»

Χρόνο που μπορεί να της δώσει την πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πέτυχε η εθνική ομάδα στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών, κατά την 1η ημέρα του διεθνούς μίτινγκ κολύμβησης “Ακρόπολις”.

Αγωνιζόμενη αυτή τη φορά με την κανονική σύνθεσή της, δηλαδή τους Απόστολο Χρήστου, Κωστα Μερετσόλια, Ανδρέα Βαζαίο και Κριστιάν Γκολομέεβ (στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης δεν είχε “πέσει” ο Γκολομέεβ, που την ίδια ημέρα είχε τον τελικό στα 50μ. ελεύθερο), η ελληνική ομάδα πέτυχε επίδοση 3:34.61, πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ (3:34.41 από το Ευρωπαϊκό του 2016).

propoli

Με βάση τις ανεπίσημες λίστες, καθώς η FINA δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα επίσημη λίστα επιδόσεων, η Ελλάδα κερδίζει αυτή τη στιγμή για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο για το Τόκιο από την Ιρλανδία, η οποία στη Βουδαπέστη “έγραψε” 3:34.62.

Επισημαίνεται ότι, για τα ομαδικά αγωνίσματα, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες παίρνουν οι πρώτες δώδεκα ομάδες του προηγούμενου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (στην περίπτωση αυτή του 2019) και επιπλέον οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι στην προκαθορισμένη από τη FINA χρονική περίοδο, η οποία ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου.

Δείτε επίσης: Euroleague: Έγινε γνωστό το πρόγραμμα του Final-4

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading