Φον ντερ Λάιεν και Μισέλ στηρίζουν τους Ολυμπιακούς Aγώνες του Τόκιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιαπωνία εξακολουθούν να διατηρούν την πίστη τους για την «ασφαλή» διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο αυτό το καλοκαίρι, παρά τις εκκλήσεις για ακύρωση της διοργάνωσης, λόγω του Covid-19.

«Υποστηρίζουμε την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 αυτό το καλοκαίρι, ως σύμβολο της παγκόσμιας ενότητας για να νικήσουμε την COVID-19» τόνισαν οι δύο πλευρές σε μια κοινή δήλωση που έδωσαν στη δημοσιότητα μέσω βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα.

propoli

Αρκετές περιοχές της Ιαπωνίας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του ιού και στην ασιατική χώρα διευρύνεται η αντίθεση στη διοργάνωση των Αγώνων.

Ιατρικές ομάδες προειδοποίησαν ότι η διοργάνωση  θα μπορούσε να εισαγάγει νέες μεταλλάξεις της νόσου στην Ιαπωνία και να περιορίσει τους ιατρικούς πόρους, καθώς η χώρα καταπολεμά ένα νέο κύμα του ιού.

Οι διοργανωτές έχουν ήδη απαγορεύσει την πρόσβαση στο Τόκιο σε ξένους φιλάθλους, μια πρωτοφανή απόφαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η απόφαση για το αν Ιάπωνες θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τους Αγώνες αναμένεται στα τέλη Ιουνίου.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επέμεινε πως οι ηγέτες δήλωσαν ότι «ανυπομονούσαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» στη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης.

Ακόμα πρόσθεσε ότι η εξουσιοδότηση που έδωσε η Ε.Ε. για εξαγωγή περισσότερων από 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων στην Ιαπωνία ήταν «ισχυρό σημάδι της υποστήριξής μας για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και της ασφάλειας των Αγώνων».

Η Ιαπωνία αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα εμβολίων από την Ε.Ε., αλλά οι αρχές της χώρας επικρίνονται για τον αργό ρυθμό των εμβολιασμών, γεγονός που την φέρνει αρκετά πίσω από άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες.

Δείτε επίσης: Τυχερός ο Τσιτσιπάς στην κλήρωση για το Ρολάν Γκαρός, απέφυγε Τζόκοβιτς και Ναδάλ – Οι πιθανοί αντίπαλοί του

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading