Νέα τιμωρία προς τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία
Συνεχόμενες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά και τις κυρώσεις που έχουν αρχίσει να επιβάλλονται στη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Μετά την απόφαση που έχει παρθεί να αποκλειστεί η χώρα από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά και την απαγόρευση συμμετοχής της στην επόμενη Eurovision από την EBU, η UEFA έχει στα…σκαριά τη διακοπή της συμφωνίας της με τον ρωσικό κολοσσό Gazprom.
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αφού αρχικά ανακοίνωσε την αλλαγή έδρας διεξαγωγής του τελικού του UEFA Champions League ο οποίος θα γίνει στο «Parc des Princes» και όχι στη «Gazprom Arena», τώρα δείχνει να θέλει να «σπάσει» και τη χορηγία που έχει με την εταιρία.
Οι δυο πλευρές συνεργάζονται εδώ και δέκα χρόνια, ωστόσο μετά τα τελευταία γεγονότα η UEFA δείχνει ότι δεν θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία τους. Το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και έχει ισχύ μέχρι το 2024 αλλά τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ομοσπονδία αναζητά νομικές συμβουλές έτσι ώστε να διακοπεί πρόωρα.
Uefa moves to end Gazprom deal and strips Russia of Champions League final https://t.co/j5ccLlBwVf
— Guardian news (@guardiannews) February 25, 2022
Δείτε επίσης: Σκρέκας: «Η ρωσική εισβολή έχει ανατροφοδοτήσει την ενεργειακή κρίση» – Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας τη Δευτέρα
- Μέση Ανατολή: Καμία πτήση στον εναέριο χώρο μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ
- Σοκαριστικός διάλογος με γιατρό στη Λάρισα: ‘Δεν θα την χειρουργήσω αν δεν μου δώσεις 2.500 ευρώ’
- Υεμένη: Σύντομα η αντίδραση των Χούθι στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν
- Τραγωδία στη Λαμία: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος, σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Νέα πυραυλική επιδρομή του Ιράν κατά του Ισραήλ με 30 εκτοξεύσεις