Ιαπωνία: Διαδηλωτές ζητούν ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο εξέφρασαν διαδηλωτές στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας.

Δεκάδες διαδηλωτές «κατέλαβαν» σήμερα (Δευτέρα 17/5) έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Τόκιο, με αίτημα την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τους οποίους η Ιαπωνία δείχνει αποφασισμένη να φιλοξενήσει παρά την έξαρση του covid-19.

propoli

Με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται να προσεγγίζουν επίπεδα-ρεκόρ, μαζί με την αργοπορημένη διάθεση εμβολίων, περισσότεροι άνθρωποι στην Ιαπωνία νιώθουν άβολα για την προοπτική διεξαγωγής του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο, το οποίο ετοιμάζεται να ανοίξει αυλαία σε 10 εβδομάδες.

Η συγκέντρωση είχε αρχικά προγραμματιστεί ως διαμαρτυρία για την επίσκεψη του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, η οποία είχε οριστεί για τις 17-18 Μαΐου, αλλά εντέλει αναβλήθηκε.

«Οι ιατροί στην Ιαπωνία έχουν εξαντληθεί και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα μπορέσουν να γίνουν με ασφάλεια», δήλωσε ο 65χρονος διαδηλωτής, Κέικο Νακαμόρι, έξω από τον σταθμό Σιμπάσι.

Υπενθυμίζεται ότι μια έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από την εφημερίδα Asahi κατέδειξε ότι πάνω από το 80% των 1.527 ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να ακυρωθούν ή να αναβληθούν και πάλι.

Δείτε επίσης: Κομισιόν: Εγκρίνει ελληνικό καθεστώς επιδοτούμενων δανείων, ύψους 793 εκατ. ευρώ, για στήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading